Columns, Stories

Hoera! De zomer komt eraan en is het weer tijd voor badpakken

Ieder jaar verheug ik me weer op het voorjaar en de zomer. Lekker in de tuin in het zonnetje en ‘s avonds buiten zitten wanneer het nog lang licht is. Heerlijk! Één minpuntje: dit betekent ook dat het weer tijd is voor badpakken en strandjurkjes.

De zoektocht

Iedereen die ooit op zoek is geweest naar een nieuw badpak kent ze wel, die spiegels in de paskamers waar je jezelf van alle kanten goed kunt bekijken. En dat in combinatie met dat felle licht! Daar word je dus niet vrolijk van.

Ik vraag me af of ze dat met opzet doen. Het kan toch niet waar zijn dat ik zoveel rolletjes heb, en ook nog zoveel vet op die achterbenen. Dit is echt voor niemand een ideale situatie, en voor ons 50-plus vrouwen is het een regelrechte ramp!  Vreselijk toch, dat je zo even met je neus op de feiten wordt gedrukt? Ze zouden dit gewoon wat klantvriendelijker aan moeten pakken, met een spiegel die je lichaam verlengd of zo!

Tijdens deze afgelopen “COVID” winter, waar we met z’n allen veel binnen hebben gezeten, en Netflix en een bak popcorn onze enige troost waren, zijn de nodige pondjes er bij velen van ons echt wel bijgekomen. Bij mij zijn het er vijftien! Ik ben dus ook echt wel kwaad op mezelf dat ik het zover heb laten komen, maar dit is dus de huidige situatie waarin ik me momenteel jammer genoeg in bevind.

Goede voornemens

Ik heb dan ook heel veel respect voor vrouwen die trouw thuis elke dag een work-out doen, en daarbij ook nog een precies opletten wat ze eten. Hoe graag ik ook bij die groep wil horen, het lukt mij gewoon niet.

Ik begin iedere dag met hele goede voornemens. Eerst een gezond ontbijtje van een eitje op toast met wat fruit of yoghurt, en dan voor de lunch een salade of een wrap. ‘S middags trakteer ik mezelf dan op een kopje thee met een paar koekjes en dan voor het avondeten heb ik meestal zoveel trek dat ik me niet meer kan beheersen en eet wat ik wil. Vervolgens ‘s avonds voor de tv met een zak chips, want morgen is er weer een dag en dan begin ik gewoon weer opnieuw met m’n gezonde dieet.

Per 1 Maart ben ik dus begonnen met echt opletten wat ik zo de hele dag naar binnen werk. Ik schrijf dit dan ook precies op en het is eigenlijk onvoorstelbaar wat je onbewust zo de hele dag eet als je er niet op let. Het was voor mij echt wel een openbaring. Soms heb ik een zwak moment als ik langs de bakker loop, maar dan doe ik even mijn ogen dicht en haal me dat beeld voor de geest van mezelf in de paskamer met die spiegel, dat licht en mijn achterkant.

Badpakken en je goed voelen

Ik maak mezelf echt geen illusies dat ik terug kan (of wil) naar een tijd waar ik een string bikini kon dragen, maar me goed voelen in een mooi badpak deze zomer zou toch heel leuk zijn. Er zijn zulke mooi exemplaren te koop met bijpassende rokjes, jurkjes en sarongs die alle probleem-rolletjes verdoezelen. Ook vind ik een tankini wel wat voor mij.

Ik heb ongeveer een maand of drie om weer een beetje op m’n oude gewicht te komen, en als het zover is (want dat gaat lukken) ga ik als beloning een heel mooi badpak aanschaffen.

Ik blijf positief, ook in deze tijd met Corona beperkingen, maar soms doe ik heel even m’n ogen dicht en zie ik mezelf op het strand in Spanje of Hawaii, mooi slank, in m’n nieuwe badpak met een cocktail! En dan denk ik aan alles wat goed is in deze wereld.

Cheers!