Columns, Stories

Eindelijk mag het weer: reizen naar Nederland!

Ik mag weer naar Nederland! Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat ik mijn familie in Nederland voor het laatst heb gezien. Dat heb ik in de 35 jaar dat ik in Canada woon nog nooit meegemaakt. Ik kom meestal twee keer per jaar op bezoek: voor familie én om te shoppen.

Je kunt je dus voorstellen dat ik dit, het reizen, shoppen en familie zien, tijdens de lockdown heel erg heb gemist. Maar nu is het zover en kan ik beginnen met het inpakken van m’n koffer. Daar gaat namelijk de nodige tijd in zitten, want ik wil altijd veel te veel meenemen.

Dus wat ga ik inpakken?

Ik begin altijd met een kleurenpalet. Worden het bijvoorbeeld kleuren zoals zwart en beige of ga ik voor grijs en donkerblauwe tinten? Ik probeer meestal één van de twee te kiezen, maar dat valt niet altijd mee. Meestal wordt het zwart met beige want dat past het best bij mijn favoriete Burberry sjaals. Ik neem meestal vrij veel verschillende sjaals mee omdat je dan eindeloos kunt combineren.

Het eerste dat ik inpak is mijn favoriete zwarte of donkerblauwe blazer met een goed zittende spijkerbroek. Daarbij hoort natuurlijk een witte blouse, die ik ook weer onder truien aan kan. Ik ben gek op kasjmier truitjes onder een blazer of jas en die neem ik dan ook in verschillende kleuren mee met bijpassende gekleurde sjaals. Dit kun je op zoveel manier combineren. Met een paar hakken kun je hier mee uiteten en met een paar sneakers loop je de hele middag in de stad.

Vervolgens pak ik een zwarte of blauwe broek in die bij de blazer past zodat ik ook een pak heb. Een goed zittende beige broek mag niet ontbreken in m’n koffer, want die kun je op eindeloos veel manieren stijlen. Het is best moeilijk om te kiezen want natuurlijk nam ik het liefst de hele kast mee. Omdat ik in het najaar naar Nederland ga, is het lastig om te bepalen welk weer het wordt. Er kunnen nog een aantal warme dagen tussen zitten of juist hele koude, daarom kies ik ervoor om zoveel mogelijk laagjes te dragen. 

Daarnaast moet ik er altijd rekening mee houden dat ik in Nederland natuurlijk ook de nodige aankopen doe. Het is altijd leuker om in het buitenland te shoppen, toch weer net iets anders dan thuis in Canada. Op het eind van mijn verblijf stuur ik meestal een grote doos van 10 kilo vol kleding naar Canada, dus je kunt nagaan hoeveel daar in zit.

Maar hier is het even allemaal op een rijtje:

Outerwear:
Trenchcoat of winterjas
Zwarte of donkerblauwe blazer
Puffer jasje
Leren jacket

Broeken:
Zwarte of donkerblauwe broek
Spijkerbroek
Beige broek
Jogging of yoga broek

Tops:
Witte blouse
Wit T-shirt
Truitjes of shirts in basiskleuren zoals zwart, beige, wit, donkerblauw
Grove gebreide trui
Lang vest

Jurken:
Zwart of donkerblauw jurkje of lange jurk

Schoenen:
Zwarte of donkerblauwe hakken
Loafers
Laarsjes
Sneakers

Sjaals:         
Wat er in de koffer past (nooit genoeg)

Voor de reis zelf draag ik wat lekker zit. De eerste jaren dat ik in Canada woonde en naar Nederland reisde, droeg ik vaak iets dat ik heel mooi vond. Maar die tijd is voorbij en inmiddels gaat comfort boven alles. 

In Canada draagt 99% van de vrouwen een Lululemon yoga broek met sneakers in het vliegtuig en alhoewel ik daar wel aan moest wennen ben ik wat dat betreft nu ook echt Canadees. 

Heerlijk toch zo’n stretchy yoga broek met een lekkere grote trui erop. Vooral als je uren onderweg bent. Ik heb dan meestal wel een andere broek in de tas die ik aan doe voordat ik op Schiphol aankom, want volgens mij zijn de Nederlandse vrouwen nog niet zo casual gekleed op reis. Het heeft bij mij ook een aantal jaren geduurd maar ik ben toch echt tot de yoga broek bekeerd. Wie had dat ooit verwacht?

See you in Holland!

Renate McSherry, beter bekend als @Stylealiveafter55, is onze favoriete columniste. Benieuwd naar haar andere verhalen? Klik dan hier om te lezen over haar ervaringen als influencer.