Stories

DR SMILE; 5 tips voor een stralende lach

Een rij oogverblindend rechte tanden, gezond en vrij van tandsteen en tandplak, zorgt al snel voor een stralende lach. Verzorg je tanden daarom goed en voorkom een slechte mondhygiëne. Ben je onzeker over je glimlach, omdat je tanden in de loop der tijd hier en daar wat scheef zijn gaan staan? Een aligner van DR SMILE biedt hulp. Samen met deze eenvoudige tips:

1. Goed poetsen
Goede mondhygiëne valt of staat met goed poetsen. Vergeet daarbij niet je tong mee te nemen. Zorg ook dat je tandvlees gezond en mooi roze is. Flossen verwijdert tandplak en voedselresten op plaatsen waar een tandenborstel niet goed bij kan – onder het tandvlees en tussen je tanden. Opgehoopt tandplak kan leiden tot tandbederf en ontstekingen aan het tandvlees. Zonder een gezonde mond is het ook (nog) niet mogelijk om een traject met DR SMILE te starten.

2. Oefen je glimlach
Op zoek naar de perfecte glimlach? Oefen je glimlach! Een mooie lach geeft je zelfvertrouwen. Ben je onzeker over je tanden? Wacht dan niet langer en doe er iets aan. Op de lange termijn zullen gezonde, rechte tanden leiden tot jouw mooiste glimlach.

3. Ontspan
Kijk in de spiegel en ontspan je gezichtsspieren en schouders. Denk vervolgens aan iets vrolijks. Een oprechte glimlach is de beste glimlach. Denk aan een leuke herinnering of recente gebeurtenis met je vrienden. Zelfs een gênant verhaal uit je kindertijd kan je doen glimlachen.

Zorg daarnaast dat je acht uur slaapt op een nacht. Wat heeft dit met een mooie glimlach te maken? Een goede nachtrust ontspant je geest en lichaam. Het geeft je zelfvertrouwen en dus een boost aan je glimlach.

4. Verzorg je lippen
Vergeet niet dat je glimlach ook op je lippen te zien is. Met behulp van deze tips behoud je mooie, soepele lippen:
– Exfolieer je lippen met een lipscrub of tandenborstel. Als je lippen erg gebarsten zijn, doe dit dan alleen na het douchen.
– Breng lippenbalsem aan na het scrubben en telkens wanneer je lippen droog aanvoelen.
– Gebruik een lippenbalsem met SPF voordat je overdag naar buiten gaat.
– Drink voldoende water. Als je lippen droog aanvoelen, drink dan water en droog ze af met een doekje. Vermijd eraan te likken.

5. Esthetische vebetering
Ben je niet tevreden met je tanden en belemmert dit jouw stralende glimlach? Dan zijn er vele hulpmiddelen, waaronder aligners.
 Aan de hand van een 3D-scan bij een aangesloten partnerpraktijk van DR SMILE wordt een behandelplan met daarin een simulatie van het haalbare resultaat opgesteld. 80% van alle klanten wordt een behandeling van 4-9 maanden geadviseerd.