Columns, Stories

Dit moet je weten over Dopamine dressing in 2022

‘In difficult times, fashion is always outrageous’, zei Elsa Schiaparelli. Deze quote zegt het al: mode in moeilijke tijden is buitensporig. En op dit moment leven we nou eenmaal in extreme tijden, daarom is Dopamine dressing zo belangrijk.

Dopamine dressing

Ondanks dat we in merkwaardige tijden leven, weerhoudt ons dat er niet van om toch prachtige outfits samen te stellen. Het woord dopamine dressing past daar goed bij en is een veelgebruikte term binnen de modewereld. Maar wat betekent het? Dopamine dressing betekent dat je kleding draagt om je mood op te peppen. Denk hierbij aan felle kleuren en statement pieces die enorm uitblinken. Een goede manier om je sneller beter te laten voelen. 

Back tot he 60’s

Wat leuk is om te zien is hoe we teruggaan naar de jaren 60 en 70. Leuke herinneringen uit het verleden worden weer opgehaald door middel van mode. In deze soms lastige tijden is het verleden een goede inspiratiebron voor kledingideeën. 

Voor aankomend seizoen is dopamine dressing een absolute must. We hadden deze lente heel anders gepland en vooral zonder zorgen. Helaas gooien Rona en Rusland roet in het eten. Maar we gaan door en moeten positief blijven. Dopamine dressing kan hierbij helpen. 

De beste tip voor dopamine dressing? Denk aan de regenboog en kies daarvan een aantal kleuren. Met je vrolijke outfit fleur je gelijk de grauwe straten op en de mensen om je heen. Je wordt er zelf ook spontaan blij van. Benieuwd naar een aantal van mijn favoriete looks? Scroll dan vooral verder.  

Volgende maand lees je een nieuwe column van Michelle (@michelleamo_) over (duurzame) mode.