Lifestyle

Volcan de Mi Tierra lanceert zijn tequila in Nederland

 Moët Hennessy, wereldleider in luxe wijnen en gedistilleerde dranken, kondigt de lancering aan van Volcan de Mi Tierra, een uitzonderlijke handgemaakte tequila, in Europa. 

Roots
Volcan de Mi Tierra werd in 2017 opgericht in de vulkanische regio van Jalisco en is ontstaan uit een sterk ondernemend partnerschap, waarbij de passie van de familie Gallardo voor haar geboorteland en diepe roots in Mexico werden gecombineerd met Moët Hennessy’s toewijding aan vakmanschap en luxe branding. De ambitie en het engagement van Volcan de Mi Tierra is om een belangrijke wereldwijde tequila speler te worden, door middel van unieke vloeistoffen, sterke productinnovatie, gedurfde merkconcepten en een bredere geografische distributie.“Tequila is een van de snelst groeiende gedistilleerde categorieën, met een voortdurende perfectionering van het aanbod. Na een succesvolle introductie in de VS en Mexico, zijn we verheugd om Volcan de Mi Tierra naar nieuwe gebieden te brengen en te laten zien wat Tequila in staat is te bieden in termen van smaak, ambacht en kwaliteit” – Julien Morel, CEO van Volcan de Mi Tierra.

Creativiteit, authenticiteit en moderniteit
Het echte begin van Volcan De Mi Tierra dateert van meer dan 200.000 jaar geleden, toen een vulkaan genaamd Tequila uitbarstte en vruchtbaarheid gaf aan de grond van de Jalisco regio in Mexico.
 
Volcan De Mi Tierra, wat zich vertaalt in “land van de vulkaan,” vertegenwoordigt een viering van herkomst en erfenis. Volcan is één van de aantal kleine tequila’s met een eigen distilleerderij, die zich aan de voet van de vulkaan bevind. Dit is de thuisbasis van een onderscheidend distillatie proces dat geschiedenis en traditie combineert met innovatie. Volcan De Mi Tierra is gemaakt van 100% Blauwe Agave zonder toevoegingen en is gebouwd op een assemblage, het selecteren van de allerbeste agave uit twee regio’s van Jalisco, Lowlands en Highlands, om te komen tot een complexe en elegante vloeistof.

Don Juan Gallardo
Don Juan Gallardo was in zijn vele functies betrokken bij de agro-voedselindustrie van zijn land, en ook bij de coördinatie en uitwisselingsmissies tussen Mexico, de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Als één van de stichters van Volcan de Mi Tierra Tequila in 2017, een gemeenschappelijke onderneming van de Moët Hennessy Group, heeft Don Juan Gallardo sindsdien bijgedragen aan de internationale invloed van het huis waarmee hij persoonlijk verbonden is, één dat binnenkort in Europa gelanceerd zal worden.

Wie beter dan Don Juan Gallardo, erfgenaam van dit diepgewortelde tequila huis, die leiding kan geven aan de perfecte alliantie tussen de passie van een traditie en de wens van Moët Hennessy om uitzonderlijke knowhow over de hele wereld te behouden?

VOLCAN DE MI TIERRA CRISTALINO
Een añejo tequila, maandenlang gerijpt in verschillende vaten; na het verwijderen van de houtkleur door middel van natuurlijke filtratie, biedt Volcan Cristalino een heldere vloeistof met een ongelooflijke diepte en een fusie van aroma’s: gedroogd fruit, chocolade, vanille en gekookte agave smaken.
VOLCAN DE MI TIERRA BLANCO
Levert een unieke melange van agave terroirs, onthult de krachtige en kruidige aroma’s van de laaglanden, met de fruitige en bloemige noten uit de Hooglanden. Deze melange is de perfecte combinatie voor bij de cocktails. Echter, is het ook een heerlijke tequila om puur te drinken of met ijsblokjes erbij. 
VOLCAN DE MI TIERRA REPOSADO
Naast de Volcan de Mi Tierra Cristalino en Blanco heeft het Mexicaanse merk ook nog een 3e smaak; Reposado. De tequila Reposado combineert fruitige tonen zoals zwarte bessen, rode appel, ananas en goed gerijpte perziken, met noten en gedroogd fruit. Op de achtergrond verschijnen bloemen- en honingtonen, resulterend in een zachte finale.