Interieur, Lifestyle

Review | Acqua di Parma geurkaars Bergamotto di Calabria

Het geliefde Italiaanse luxemerk Acqua di Parma heeft talloze prachtige items in de collectie. Naast talloze heerlijke parfums en andere beautyproducten, bestaat het assortiment ook uit geurkaarsen. OOTD test de Bergamotto di Calabria…

Acqua di Parma

Het Italiaanse merk Acqua di Parma staat gelijk aan luxe. Bij het merk vind je de meest elegante geuren en lifestyle producten. In 1916 werd het merk opgericht door de Italiaanse baron Carlo Magnani die graag reisde naar de epicentra van de wereld: Parijs, Londen en New York. Dat was het moment waarop hij besloot een geur te creëren die gemaakt werd voor chique Italiaanse mannen met stijl genaamd: Colonia.

Voor het iconische parfum Colonia wordt alleen gebruik gemaakt van frutti d’oro oftewel gouden fruit: limoen, sinaasappel en bergamot. Daarnaast worden verschillende andere ingrediënten toegevoegd, zoals lavendel en roos, om de perfecte balans te creëren.

Inmiddels is Acqua di Parma uitgegroeid tot een wereldberoemd merk, maar houdt het vast aan hun Italiaanse roots.Welk product je van Acqua di Parma ook koopt of krijgt: doe je ogen dicht, ruik eraan en voordat je het weet droom je weg naar een zonnig Italië.

Bergamotto di Calabria

De geurkaars die in dit artikel centraal staat is de: Bergamotto di Calabria. Bergamot uit Calabria is een van de kostbaarste vruchten uit Italië en staat symbool voor het Middellandse Zeegebied. De geur van de kaars doet denken aan de geuren en kleuren van de fantastische Calabrische kust. Naast bergamot speelt de geur van citroen een belangrijke rol, wat zorgt voor extra frisheid. Het palet is afgemaakt met accenten van rode gember, cederhout, vetiver, benzoe en muskus.

Review

Net zoals de andere producten van Acqua di Parma, zijn ook de geurkaarsen prachtig verpakt. De kaars wordt geleverd in het iconische gele tasje en is verhuld in de blauwe koker. Deze blauwe koker is niet onbekend voor iedereen die al eerder Acqua di Parma producten heeft gekocht. De hele ervaring van het opening en uitpakken staat al gelijk aan pure luxe.

Sinds afgelopen zomer heb ik mijn eerste geur van Acqua di Parma: Cipresso di Toscana. Omdat dit een van mijn favoriete geuren is, ben ik er heel zuinig op en gebruik ik het parfum alleen voor bijzondere gelegenheden. Net zoals bij de parfums, word je door de geur van de kaars ook meegenomen naar het zonnige Italië. Heerlijk!

Met de kaars kun je ruim zestig uur wegdromen naar de Italiaanse kust. Het is belangrijk dat de kaars niet langer dan anderhalf uur brandt, omdat de lont dan te lang wordt en voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Knip daarom de lont af tot ongeveer 5 millimeter boven de kaars.
Wanneer je dat besluit dat het tijd is voor een tripje naar de Calabrische kust, is het slechts een kwestie van de kaars aansteken en genieten. Zeker in tijden waarin we niet kunnen reizen, is dit een fantastische manier om te genieten van exotische plekken en je zintuigen op de proef te stellen.

Italië

Maar de vraagt blijft natuurlijk: waarom zou ik een kaars kopen van zoveel geld? Want laten we eerlijk zijn, €58,00 is veel geld voor een geurkaars. Naast het feit dat dit het perfecte cadeau is voor iemand die houdt van Italië, is alles er omheen net zo perfect. Van verpakking en de geur tot de rijke geschiedenis van Acqua di Parma: de geurkaars is uniek in zijn soort. Ik heb de kaars een half uur laten branden, om te zien hoe overheersend de geur is. De combinatie van bergamot en citroen weten voor een herkenbare geur in huis te zorgen, zonder dat het té overheersend is.

De Bergamotto di Calabria geurkaars is fantastisch om te krijgen, cadeau te geven of om voor jezelf te kopen wanneer je houdt van luxe, Italië en een subtiele en frisse geur in huis. Klik hier om de kaars te kopen.