Cultuur, Lifestyle

Oprichtster Bumble is de jongste vrouwelijke selfmade miljardair

Vandaag is het International Women’s Day, dus genoeg reden om het inspirerende verhaal van de jongste vrouwelijke selfmade miljardair te delen: Whitney Wolfe Herd, oprichter en CEO van Bumble.

International Women’s Day

Onlangs maakte dating app Bumble de sprong naar de beurs, wat betekende voor Whitney Wolfe Herd dat ze in één klap de jongste selfmade miljardair werd ter wereld. Vrouwen zijn goed voor minder dan vijf procent van de 500 grootste fortuinen ter wereld. Whitney is voorstander van het maken van de eerste stap sinds 2014, toen ze Bumble lanceerde en haar pad begon als een van de leidende vrouwen in de technische wereld. Whitney Wolfe Herd heeft hiermee grote stappen gemaakt op het gebied van vrouwenemancipatie.

Bumble

Misschien gebruik je de app zelf of heb je er vrienden wel eens over gehoord: Bumble. De app is gebouwd met drie kernwaarden in gedachten: vriendelijkheid, respect en gelijkheid. Omdat ze uit de eerste hand wist hoe ongelijke relaties een negatieve invloed kunnen hebben op alle aspecten van het leven, creëerde ze een platform waar vrouwen meer zeggenschap hebben. Op Bumble moeten vrouwen de eerste stap zetten. Hierdoor hebben vrouwen meer controle, kunnen ze de toon voor het gesprek zetten en meer betekenisvolle verbindingen leggen.

Wil je meer weten over Bumble? Klik dan hier.