Cultuur, Lifestyle

Moët & Chandon strikt Ambush voor eerste wereldwijde samenwerking

Moët & Chandon is trots om aan te kondigen dat het champagnehuis haar eerste wereldwijde samenwerking is aangegaan met de innovatieve creator Yoon voor een design dat inspireert. Het verbond tussen Moët & Chandon en AMBUSH laat de onderscheidende creativiteit van Yoon zien: een perfecte weergave van de tijdsgeest met waarden die aansluiten op de generatie van vandaag, waar de opbrengst ook nog eens naar een goed doel gaat.

Moët & Chandon Moët & Chandon

Moët & Chandon strikt Ambush voor eerste wereldwijde samenwerking

Met deze gedurfde stap voorwaarts, biedt Moët & Chandon een uniek platform aan Yoon, een innovatieve ontwerpster uit Tokio. Haar creatieve visie en gevoel voor moderniteit tekenen deze samenwerking. De keuze om samen te werken met de creatief directeur van het modelabel AMBUSH is gebaseerd op een gemeenschappelijke achtergrond als pionier; als innovator, maar zonder het respect voor tradities en ambacht te verliezen. Centraal staan de overdracht van kennis en een gedeeld verlangen om creatie in dienst te laten staan van de natuur.
Ik ben erg enthousiast over het feit dat ik een volledige Carte Blanche heb gekregen om de fles van Moët Impérial opnieuw te ontwerpen. Het was een uitdaging, mede doordat het merk zo herkenbaar is en we de iconische statuur niet wilden verliezen, maar ik zag het ook als een mogelijkheid om mijn eigen esthetiek als toevoeging te brengen. Tijdens mijn bezoek aan Epernay zag ik de toewijding die Moët & Chandon spendeert aan de natuur en het onderhouden van het kostbare land. Dit heeft me geïnspireerd om het World Land Trust te kiezen als goed doel wat het Huis zal ondersteunen: zo kunnen we door middel van dit ontwerp samen aan een betere wereld werken. – Yoon, mede-oprichter en Creatief Directeur van AMBUSH.
In lijn met de traditie van geven, die de grootsheid van het huis sinds 1743 heeft gemaakt, zal Moët & Chandon een deel van de winst uit de verkoop van Moët & Chandon x AMBUSH-flessen doneren aan het World Land Trust. Het World Land Trust is een internationale liefdadigheidsinstelling voor natuurbehoud die bedreigde omgevingen beschermt. De missie van World Land Trust is om lokale natuurbeschermingspartners, zoals Fundación Jocotoco in Ecuador, te ondersteunen bij hun inspanningen om de vernietiging van ecosystemen een halt toe te roepen en om de gebieden te beschermen zodat de daar gehuisde zeldzame en bedreigde (dier)soorten kunnen overleven.

‘We zijn Moët & Chandon dankbaar voor haar vrijgevigheid om ons te helpen het Canandé-reservaat in het Ecuadoriaanse Chocó-woud te behouden, een plek die even biodivers is als het Amazone-regenwoud, maar veel meer bedreigd is,’ zegt Jonathan Barnard, CEO van World Land Trust. ‘Slechts 2 procent van dit bos is nog aanwezig, maar het wordt nog steeds bewoond door 10 procent van de diersoorten die nergens anders op de planeet voorkomen. De steun van de samenwerking Moët & Chandon x AMBUSH zal een directe impact hebben op het stoppen van de ontbossing van de Chocó, niet alleen ter wille van de kwetsbare soort, maar ook om een van de oorzaken van klimaatverandering te bestrijden.’

De samenwerking tussen Moët & Chandon en Yoon is bijzonder gedenkwaardig omdat het de eerste keer in 152 jaar is dat de iconische fles van de Moët Impérial, de kenmerkende champagne van het Huis uit 1869, opnieuw is ontworpen door een kunstenaar. Door haar minimalistische esthetiek in het herontwerp te injecteren, heeft Yoon de gouden hals van de fles veranderd in een diepe zwarte tint, in contrast met een nieuw reliëfetiket in wit; waaruit een opvallend ontwerp ontstaan is. Het ontwerp suggereert een schone lei, zoals een deur die opent naar een toekomst vol mogelijkheden voor degenen die naar buiten durven te treden.

‘We zijn erg blij met deze samenwerking met Yoon. Het ontwerp geeft een ongekende frisheid aan het eeuwenoude erfgoed van Moët & Chandon, en het sluit aan bij onze eigen toewijding aan het behoud van de natuur om zo een mooie toekomst voor de volgende generatie te verzekeren,’ zegt Benoît Gouez, Keldermeester van Moët & Chandon.

De fles Moët Impérial, die in beperkte oplage in samenwerking met Yoon werd gemaakt, is gevuld met de champagne van het huis. Deze wordt gekenmerkt door een heldere fruitigheid; een verleidelijk smaakpalet en een elegante rijpheid, allemaal onderscheidende kenmerken van de melanges van Moët & Chandon. De samenstelling is ontworpen om de rijkdom en diversiteit van de wijngaarden van de Champagnestreek te weerspiegelen: de champagne wordt gestructureerd met een lichte dominantie van Pinot Noir; de tekstuur ontstaat door Meunier en deze wordt versterkt door de frisheid van Chardonnay.

De Moët & Chandon x AMBUSH limited edition is verkrijgbaar bij de Bijenkorf vanaf 15 februari en een selectief aantal online partners vanaf 22 februari.