Cultuur, Lifestyle

Door deze ochtendrituelen voel jij je productiever

Voor iedereen die wel wat meer rust kan gebruiken in de morgen: dit zijn de vijf ochtendrituelen die je wil toevoegen aan je routine. Het zorgt niet alleen voor minder stress, maar het voelt gelijk alsof jij je leven meer op orde hebt.

Ochtendrituelen

Ken je dat gevoel: je wordt wakker, scrollt door je sociale media en je ligt nog lekker in bed. Maar ondertussen zie je wel dat de ochtendmensen onder ons hun volledige work-out al hebben gedaan, haren hebben gekruld, make-up hebben opgedaan en al zo’n smoothie hebben gemaakt met bleekselderij ofzo waarvan iedereen altijd roept dat het zo lekker is.

Juist, the early bird catches the worm is niet voor niets zo’n bekend gezegde. Speciaal voor al die mensen die liever wat langer in hun bed liggen en zo lang mogelijk proberen te snoozen zijn deze handige tips bedoeld.

In plaats van in 23 minuten je hele ochtendroutine er doorheen te knallen, is het veel beter om wat rustiger aan te doen in de ochtend. Dit verlaagt niet alleen je stresslevel maar zorgt er ook voor dat je niet de hele dag een gestrest gevoel hebt. Speciaal daarom delen we vijf handige tips om je ochtendritueel te verbeteren.

1. Maak een lijst

Zo simpel, maar zo effectief: een lijst maken de avond van tevoren. Leg de avond van tevoren je kleding klaar voor die dag erna en maak een lijst met alle dingen die je moet doen de volgende dag. Het is belangrijk om de dingen op te schrijven in plaats van het in je hoofd te laten spoken. Wanneer je iets af hebt, streep het dan door. Dit geeft een voldaan gevoel en extra motivatie om door te gaan.

2. Doe rustig aan

Het moment dat jij je ogen opent in de ochtend en je hersenen beginnen weer te werken, kunnen soms een tikkeltje overweldigend zijn. Het geheim voor succes? Voordat je begint met scrollen of nadenkt over je to-do list: denk aan iets leuks wat die dag gaat komen. Of het nu een lekker ontbijtje is, een leuke afspraak of het moment dat je weer in bed ligt: dit positieve gevoel houd je de hele dag vast.
Daarnaast is het belangrijk om een wekker te hebben die geen extreem hard geluiden veroorzaakt in de ochtend. Wanneer je wekker, in veel gevallen je telefoon, een liefelijk geluid maakt in de ochtend, word jij ook rustiger wakker.

3. Je skincare

Wanneer het gaat om skincare, kan het aanvoelen als een extra taak in de ochtend waar we liever te veel tijd aan kwijt zijn. Maar dit blijkt dus de tijd te zijn om te genieten en om een momentje voor jezelf te nemen.
Wanneer jij je make-up aanbrengt, probeer dan zoveel mogelijk te smeren. Dit fijne gevoel in de ochtend maakt je rustig wakker. Plus, wanneer je eenmaal klaar bent met alle maquillage, krijg je vaak een positieve vibe over je heen.

4. Ontbijt

Het is uitermate belangrijk om iedere ochtend goed te ontbijten. Of je nu de hele dag achter een bureau zit, op de bank of aan de wandel de hele dag: een goed en voedzaam ontbijt mag niet ontbreken. En natuurlijk hoef je niet je koffie of thee in de ochtend op te geven.

5. Ga naar buiten

Een laatste ochtendritueel dat niet mag ontbreken is even naar buiten gaan. Een beetje zonlicht en frisse lucht in de ochtend doet je goed. Zorg ervoor dat je een goede afspeellijst hebt en geef jezelf een boost met een lekker ritme om je dag mee te beginnen.