Lifestyle, Reizen

Dit zijn de leukste hotspots in Dublin

Op slechts anderhalf uur vliegen – en retourtickets die beginnen bij slechts 26 euro – ligt de Ierse stad Dublin. De ideale bestemming voor een weekend vol cultuur, lekker eten en véél Guinness. Dit zijn de allerleukste hotspots.

The Brazen Head

Ongeveer de bekendste pub van Dublin, dat is The Brazen Head. De pub heeft een geschiedenis die terugvoert naar het jaar 1198 en wordt nu veelvuldig bezocht door toeristen. Ondanks dit is de pub een bezoekje waard.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tourisme Irlandais (@tourismeirlandais)

Adres: 20 Lower Bridge St, Usher’s Quay, Dublin, D08 WC64

Kathedraal van St. Patrick

Een kathedraal klinkt misschien niet heel spannend, maar de Kathedraal van St. Patrick steekt er met kop en schouders bovenuit dankzij het prachtige glas-in-lood, beelden en meer. Bovendien ligt Jonathan Swift, de auteur van Gulliver’s Travels, er begraven.

Adres: St Patrick’s Close, Dublin 8, A96 P599

Guinness Storehouse

Ontdek de uitvoerige geschiedenis van het bekende Ierse bier in de Guinness Storehouse.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dermot Garland | Dublin 🇮🇪 (@dermotgarland)

Adres: St. James’s Gate, Dublin 8, D08 VF8H

Merrion Square

Zonder twijfel een van de mooiste pleinen van Dublin; Merrion Square. Bovendien vind je hier het standbeeld van schrijver en dichter Oscar Wilde, die in de buurt opgroeide.

The Temple Bar

Hoewel de naam het doet lijken dat The Temple Bar daadwerkelijk een bar is, is het juist de naam van hét uitgaansgebied van Dublin. Je vind er de leukste pubs en bars.