Interieur, Lifestyle

De Dior Medallion Chair

Speciaal voor de Salone del Mobile in Milaan nodigde Dior Maison zeventien kunstenaars uit om een van haar meest iconische objecten opnieuw te interpreteren: de Dior Medallion Chair. Bekijk hieronder onze vijf favorieten en lees alles over deze bijzondere re-make van dit uitzonderlijke object. 

Dior Medallion Chair

De prachtige stoel is door de jaren heen een symbool geworden voor het Franse modehuis Dior. Oprichter Christian Dior liet zich inspireren door Lodewijk XVI en de stoel is sinds de oprichting al onderdeel van het modehuis. Christian Dior wilde zijn gasten voor de modeshows ontvangen in een sober, eenvoudig en vooral klassiek en Parijs decor, zoals hij vertelde in zijn memoires. 

Het essentiële ovaal met daarboven een boog van Fontanges werd een van de belangrijkste codes van Avenue Montaigne, het kloppende hart van Dior. Speciaal voor de Salone del Mobile in Milaan koos het Franse modehuis zeventien verschillende ontwerpers om hun eigen interpretatie te geven aan het iconische object. Van Japan tot Italië via Korea, Libanon en Frankrijk: de Dior Medallion Chair is wereldwijd bekend en tot op de dag van vandaag nog steeds extreem geliefd. 

Bekijk hieronder onze vijf favorieten van deze waanzinnige samenwerking.