Lifestyle, Reizen

7x de leukste terrassen in Madrid

Barcelona, Valencia en Marbella… Onder Nederlanders geliefde vakantiebestemmingen. Maar de Spaanse hoofdstad heeft minstens net zoveel te bieden. Bekijk hieronder de leukste terrassen van Madrid.

Spaanse delicatessen

Serranoham, paella, café con leche… Al deze Spaanse delicatessen nuttig je het liefst op het terras. En ondanks dat er genoeg fantastische plekken te zijn in Madrid, is het lastig om te besluiten waar je nu het beste naartoe kunt gaan. Genoeg redenen om de zeven leukste plekken op een rijtje te zetten.

Pastelería Mallorca

Je kunt je dag niet beter beginnen dan op het terras van Pastellería Mallorca. Op de menukaart vind je de lekkerste gebakjes, sappen en broodjes. Terwijl je geniet van al deze lekkernijen, kun je de voorbijgangers zien flaneren door de duurste winkelstraat van de Spaanse hoofdstad. Geen paniek, de prijzen bij Pastellería Mallorca zijn allemaal nog te overzien.

Calle de Serrano 6

Cappuccino Madrid

Na een wandeling door het Central Park van Madrid, Parque del Buen Retiro, neem je plaats op het terras van Cappuccino. Dit is een van de weinige plekken in de stad waar ze daadwerkelijk een cappuccino serveren wanneer je hierom vraagt. Vaak krijg je namelijk een koffieverkeerd, op of z’n Spaans: een café con leche, voorgeschoteld. Ze hebben hier tevens een van de beste cappuccino’s van de stad én het is een waanzinnig leuke plek om te zitten en mensen te kijken.

Plaza de la Independencia 5

Lateral Santa Ana

Lateral is een restaurant met verschillende locaties in de stad, waarvan één is gevestigd op Plaza de Santa Ana. Het plein ligt ten zuiden van de hoofdstraat en er hangt een gezellige sfeer. Het is de ideale plek om rustig te lunchen. Naast Lateral zijn er ook andere restaurants op het plein te vinden waar je kunt genieten van overheerlijke tapas.

Plaza de Santa Ana 12

The Hat Madrid

Na een lekkere wandeling door het zuiden van de stad, kun je genieten van een drankje op het dakterras van dit hotel: The Hat. Bij binnenkomst word je vriendelijke begroet door het Engelssprekende personeel en zij leiden je naar de bovenste verdieping. Eenmaal aangekomen bij de rooftopbar, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en van de gezellige sfeer.

Calle Imperial 9

La Pecera del Círculo de Bellas Artes

Dit is misschien wel een van de bekendste terrassen van Madrid, gevestigd aan het einde van de hoofdstraat. Je kunt hier plaatsnemen op een groot terras op de begane grond. Het publiek is een combinatie van toeristen en locals die graag mensen willen kijken. Op het terras zelf kun je genieten van het uitzicht over het Edificio Metrópolis, maar neem ook een kijkje binnen. Dit restaurant is voorzien van prachtige architectuur. Zoek je het liever hogerop? Om de hoek van Círculo de Bellas Artes kun je met de lift naar de bovenste verdieping van het pand. Het kost je een paar euro, maar je krijgt er een adembenemend uitzicht voor terug.

Calle de Alcalá 42

Frida

Heerlijk eten, een mini terras en niet teveel toeristen… Frida zit goed verstopt en is de ideale plek om te ontsnappen aan alle drukte van de bruisende stad. Je kunt hier tot laat genieten van overheerlijk eten en cocktails. Het is vaak druk, omdat het een geliefde plek is onder locals, maar het wachten voor een tafeltje is het zeker waard.

Calle San Gregorio 8

Café Comercial

Het terras van Café Comercial heeft een Parijse uitstraling: chic en gezellig. Het restaurant is gelegen op de hoek van twee drukke straten én een metrostation. Wanneer je aan het genieten bent van de lekkerste cappuccino die je kunt vinden in de stad, is er dus genoeg te zien.

Glorieta de Bilbao 7