Lifestyle, Reizen

5x de leukste plekken van Parijs om koffie te drinken

Waar wij als eerste naartoe gaan wanneer de grenzen weer open zijn? Parijs natuurlijk! Deze stad ligt op steenworpafstand van Nederland, makkelijk te bereiken met de trein en iedere keer is weer iets nieuws te ontdekken. 

Oui oui Paris

Louis Vuitton, Le Louvre en Rue Saint-Honoré… De Franse hoofdstad is een absolute must visit en zelfs wanneer je er al vijf keer bent geweest, wil je nog weer terug. Want naast mode, kun jij je ook onderdompelen in de beste restaurants en prachtige musea gevuld met wereldberoemde kunst. Genoeg redenen dus om de mooiste, bekende en minder bekende, plekjes van Parijs eens op een rij te zetten. Omdat het er zoveel zijn, beginnen we met de vijf plekken waar je het beste kunt genieten van een koffietje met een pâtisserie.  

1. Angelina Paris

Voor een de beste gebakjes moet je zijn bij Angelina. Dit theehuis bestaat al sinds 1903 en is opgericht door Antoine Rumpelmayer. Angelina is gevestigd middenin het centrum van de Franse hoofdstad en staat bekend om de fraaie locatie en uitstraling.

Bij een bezoekje aan Angelina Paris, zit je in een prachtige salon op een klassieke fauteuil. En wanneer alle zoetigheden worden geserveerd, terwijl je ondertussen nipt aan je cappuccino of aan de wereldberoemde chocolademelk, voel jij je net Marie Antoinette. Graag geziene gasten van dit oude theehuis waren Coco Chanel en Marcel Proust, dus je verkeerd in goed gezelschap. 

2. Claus Saint-Germain-des-Prés 

Dit gezellige brunch restaurant is de ideale plek om je ochtend te beginnen. Geniet hier van Franse croissants, sapjes en natuurlijk een lekker bakkie pleur. Het restaurant heeft een lichte uitstraling waardoor je ogen automatisch richting het gekleurde eten afdwalen. Alle lekkernijen staan immers te pronken op de toonbank. Keuze stress? Ga dan voor een overheerlijke pain au chocolat.  

3. Hôtel Amour

Heb je wel eens dat neonbord met daarop AMOUR voorbij zien komen op een foto? Dat is dus van dit hotel. Hôtel Amour heeft een boheemse uitstraling en de perfecte binnentuin om lekker te lunchen, koffie te drinken of om in de avond een hapje te eten. Reserveren is wel een aanrader, want het is een geliefde plek voor zowel mensen die in het hotel verblijven als voor andere Parijzenaren. 

4. Café de Flore

Op de hoek van de Boulevard Saint-Germain en Rue Saint-Benoît zit een van de oudste koffiehuizen van de stad gevestigd: Café de Flore. Hier betaal je al snel een paar euro meer voor een cappuccino dan je gewend bent, maar daar krijg je ook zeker wat voor terug. Want naast een verrukkelijke koffie, kun je ook plaatsnemen op een van de mooiste terrassen van Parijs, waar je gegarandeerd een kiekje voor Instagram kunt maken. Maar naast het feit dat Café de Flore al heel lang bestaat, is er nog een reden dat het zo bekend is. In het verleden was dit de ontmoetingsplek voor veel bekende schrijvers, filosofen en kunstenaars zoals Pablo Picasso. Tegenwoordig is dit een geliefde spot onder celebs en die kun je dan ook zeker spotten tijdens bijvoorbeeld Fashion Week.  

5. The Ritz

The Ritz is de crème de la crème onder de hotels. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het niet noodzakelijk is om hier te verblijven, om gebruik te maken van de binnentuin. Deze tuin is een oase van rust, waar je in een drukke stad als Parijs soms wel behoefte aan kunt hebben. Al zittend in de tuin, genietend van je cappuccino, chocolaatje en glas water, hoor je op de achtergrond jazzmuziek. De tafels staan ver genoeg uit elkaar dat je geen last hebt van andere mensen en optimaal kunt genieten.