Fashion, Latest

Het iconische warenhuis La Samaritaine opent na zestien jaar haar deuren

In het hart van de Franse hoofdstad Parijs heeft gisteren voor het eerst sinds zestien jaar La Samaritaine haar deuren geopend. Het iconische warenhuis is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en werd gisteren officieel geopend door de Franse president Emmanuel Macron. 

La Samaritaine

Misschien heb je het wel voorbij zien komen op Instagram bij één van je favoriete Franse influencers: het iconische warenhuis La Samaritaine. Dat werd de afgelopen zestien jaar volledig gerenoveerd en is gisteren officieel geopend. Vanaf morgen is het open voor het grote publiek en kun je er als modeliefhebber je hart ophalen. 

De Franse president Macron noemt La Samaritaine ‘een formidabele schat van Frans erfgoed’, een bezoekje waard dus! Het gigantische warenhuis is een must visit voor iedere modeliefhebber ter wereld. La Samaritaine opende ruim 150 jaar geleden haar deuren in het hart van modehoofdstad Parijs. Het gebouw met een art-nouveau- en art-decostijl, moest haar deuren sluiten in 2005 vanwege veiligheidsredenen. 

LVMH

Het luxeconcern LVMH, beter bekend als het moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton, Dior en Loewe, is al sinds 2001 eigenaar van het pand. De oprichter van LVMH en ook één van de rijkste mannen ter wereld, Bernard Arnault, stopte de afgelopen jaren 750 miljoen euro in de renovatie. De prachtige mozaïeken details bleven gespaard en zijn nu nog terug te zien in het gebouw. 

Naast het feit dat het een shopping walhalla is met de mooiste merken, kun je ook verblijven in La Samaritaine. Het huisvest namelijk ook een luxehotel met 72 kamers met uitzicht op de Seine en vier restaurants. Het winkelgedeelte is ongeveer 20.000 vierkante meter met meer dan 600 luxemerken. 

Een ticket naar Parijs, s’il vous plaît!