Fashion, Latest

Vans en Opening Ceremony lanceren de eerste wereldwijde collectie

Sinds 2014 hebben Vans en Opening Ceremony een partnerschap opgezet om hun creatieve expressie en samenwerking te vieren. In februari presenteren Vans en Opening Ceremony de eerste wereldwijde schoenen-, kleding- en accessoire collectie van de twee iconische merken.

 

Vans en Opening Ceremony lanceren de eerste wereldwijde collectie

Opening Ceremony werd opgericht in 2002 en is uitgegroeid tot een creatieve retailer met meerdere merken, gemotiveerd door het ontdekken van nieuwe merken en vriendschap. Sindsdien heeft het merk vele unieke en verschillende perspectieven van mensen en landen over de hele wereld gevierd. Opening Ceremony-oprichters Carol Lim en Humberto Leon, beiden zelf gerenommeerde ontwerpers, hebben grenzen verlegd die vaak ver buiten de modewereld reiken. Carol en Humberto zijn al tientallen jaren toonaangevend op het gebied van mode en blijven hun jarenlange samenwerking met Vans vieren, dit keer op wereldwijde schaal.

 

‘Vans is al heel lang een creatieve partner van ons en dit seizoen werken we graag samen aan hun iconische print,’ zegt Humberto Leon, Creative Director bij Opening Ceremony. ‘Voor deze nieuwe capsule collectie zijn Carol en ik geïnspireerd om het dambord opnieuw uit te vinden, met een nieuwe grafische benadering van het klassieke Vans-patroon.’

De Opening Ceremony-oprichters zijn geïnspireerd door de iconische checkerboardprint van Vans en vinden het patroon opnieuw uit met abstracte slangen- en luipaard-patronen op kleding en schoenen. Met als canvas de originele bootschoen van Vans, de Authentic, heeft Opening Ceremony een veelzijdig herhalingspatroon gecreëerd dat de positieve en negatieve ruimte benadrukt en harmonie vindt tussen de motieven van de slang en het luipaard op het bovenwerk en de zool van elke schoen.

Het  luipaardpatroon staat op een assortiment kleding, waaronder een op trainingspakken geïnspireerd jack met een ritssluiting aan de voorkant, houtje-touwtjesluitingen en een verborgen capuchon. De Vans X OC Leopard-broek heeft een relaxte pasvorm en paspelzakken. Het luipaard-assortiment wordt aangevuld met een tas in luipaardprint die gevoerd is met een zachte vulling en versierd is met een nieuwe rubberen Vans x OC-patch.

Een tweede levering schoenen heeft een vernieuwde benadering met behulp van monochromatische bovendelen in orchidee en baja blauw. De Authentic QLT heeft twee moderne kleurencombinaties voor het originele silhouet van Vans, een all-over-kleur, gewatteerde voering en stiksels aan de zijkant. Iedere schoen is afgewerkt met een geweven Opening Ceremony-patch op de hiel.