Fashion, Latest

Tips voor het kopen en verkopen op Vinted

Er zullen nog maar weinig mensen zijn die nog nooit wat hebben gekocht of verkocht via een online platform, zoals Vinted. Tweedehands en vintage kleding is namelijk HOT! Daarom delen wij de beste tips en tricks om de (ver)koop te bevorderen.

Vinted

Online verkoopplatform Vinted is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip. Je kunt niet alleen je spullen verkopen aan mensen in Nederland, maar ook aan liefhebbers in België, Frankrijk en Spanje. Zo blaas je tweedehands kleding wel heel makkelijk nieuw leven in! En door vintage kleding te kopen, draag je ook bij aan een betere wereld! Dus win-win, zou ik zeggen!

Tips en tricks voor de verkoper

Het beste aan verkopen op Vinted? Het is altijd gratis! En om die verkoop nog verder te verbeteren, delen we een aantal tips!

1. Zorg voor goede foto’s. Alleen één mirrorselfie is niet genoeg. Je moet het product vanuit verschillende hoeken fotograferen plus een close-up foto.
2. Zou jij een product kopen waarvan je niet precies alles afweet? Nee! Een goede productomschrijving is daarom key!
3. Verbeter de vindbaarheid van je product door verschillende hashtags toe te voegen aan je productomschrijving. Dat werkt op Instagram ook goed.
4. Wil je zo snel mogelijk veel producten verkopen? Maak dan gebruik van pakketaanbiedingen of kortingen wanneer iemand meer dan één item koopt.

Tips en tricks voor de koper

Net zoals voor de verkoper, zijn er een aantal dingen die je moet weten als koper op Vinted. Daarom delen we de belangrijkste tips.

1. Is iets niet helemaal duidelijk? Communiceer dan op een vriendelijke manier met de verkoper. Niemand heeft zin in een ongezellig gesprek.
2. Wil je een product uit het buitenland kopen is jouw Frans/Spaans niet zo goed? Probeer het dan in het Engels. Wanneer ze een Nederlands berichtje binnen krijgen, snapt de verkoper er sowieso al weinig van.
3. Kijk goed naar de beoordelingen van de verkoper. Zijn de reviews positief? Heeft de verkoper vier of vijf sterren? Zo weet je zeker dat jouw product van goede kwaliteit is en op tijd aankomt.

Happy shopping!