Fashion, Latest

Scotch & Soda opent flagship store in hartje Milaan

Het Amsterdamse modemerk Scotch & Soda viert de opening van zijn eerste eigen winkel in Italië, gevestigd in Milaan. Met een verkoopoppervlakte van 185 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen, biedt de winkel de dames-, heren- en kinderkledingcollecties van het merk aan, evenals de denim-, schoenen-, eyewear- en parfumlijnen. De gevel combineert de traditionele Milanese architectuur van het gebouw met een eigentijds ontwerp met het nieuwe logo van het merk.

“De opening van onze flagship store in Milaan versterkt onze aanwezigheid in Italië, een belangrijke markt die we als vol potentieel beschouwen. Het is een geweldige kans om op een prestigieuze locatie nieuwe lokale en internationale klanten te bereiken en hen kennis te laten maken met ons merk, dat is geïnspireerd door de vrije geest van Amsterdam. De opening markeert een belangrijke mijlpaal in onze huidige Europese en wereldwijde groeistrategie.” Aldus CEO Frederiek Lukoff. 

Design

Het interieur draagt Scotch & Soda’s “Free Spirit” in-store design concept. Het concept mixt warme kleuren met strak meubilair en design. Daarnaast bevat het winkelconcept duurzame elementen zoals LED-verlichting, FSC-hout visgraatvloeren en nieuwe hangers gemaakt van gerecycled materiaal.

Uitbreiding

Naast de opening in Milaan zal Scotch & Soda in de tweede helft van 2022 het winkelnetwerk blijven uitbreiden, met openingen in Europa, waaronder een flagshipstore in Londen in augustus, evenals nieuwe locaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Zweden en Denemarken.