Fashion, Latest

Rihanna en LVHM zetten Fenty op pauze

Rihanna en LVMH sluiten Fenty, het luxe modehuis van de zangeres. ‘Rihanna en LVMH hebben gezamenlijk het besluit genomen om de Ready To Wear-activiteit in Europa op te schorten in afwachting van betere omstandigheden,’ bevestigde een verklaring van LVMH aan WWD.

Rihanna en LVHM zetten Fenty op pauze

De e-commercesite zal over een paar weken worden gesloten, terwijl een deel van het personeel op het hoofdkantoor in Parijs zal blijven om de rest van het bedrijf te sluiten. De verhuizing komt tijdens de pandemie, die Rihanna van het Fenty-team in Europa hield, maar haar in staat stelde dicht te blijven bij de in de VS gevestigde Fenty-merken; Fenty Beauty, Fenty Skin en Savage x Fenty.

Het zal interessant zijn om te zien of het merk Fenty RTW ooit zal heropenen, of dat Rihanna ooit opnieuw zal lanceren zonder LVMH. Rihanna heeft 90 miljoen Instagram-volgers, ze kan doen wat ze wil. Ze heeft wereldwijd meer dan genoeg slagkracht om te werken met wie ze maar wil, wanneer ze maar wil. Ze zou het zelfs helemaal alleen kunnen, mocht ze dat willen.

Rihanna werkt echter nog steeds samen met LVMH – nu geeft het partnerschap prioriteit aan Fenty Beauty en Fenty Skin, evenals aan nieuwe projecten. Savage x Fenty breidt ook uit.