Accessoires, Fashion

Retro Revival: broches domineren de modewereld dit seizoen

In de modewereld is er een opvallende trend gaande die ons doet terugdenken aan de klassiekers. Retrostijlen zijn helemaal terug, van elegante A-lijn jurken tot verfijnde east-west handtassen, en nu is er één trend die bovenaan de lijst staat van deze nostalgische revival: broches en pins.

Retro revival

Broches en pins zijn verrassend genoeg de must-have accessoires van het seizoen, die de meest trendy outfits compleet maken. Tijdens de afgelopen modemaand werden de straten overspoeld met creatieve manieren om deze antieke sieraden te stylen. Of het nu gaat om het vastzetten op de revers van een jas of blazer, of het gebruiken om een cape of sjaal op zijn plaats te houden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het lijkt bijna alsof ontwerpers in real-time reageren op deze revival. De herfst/winter 2024 catwalks weerspiegelden wat er net buiten de shows gebeurde. Veel collecties voor het komende seizoen bevatten coole pins en broches, van Tory Burch tot Miu Miu. Dit bevestigt dat deze eens als gedateerd beschouwde sieraden een belangrijke rol zullen blijven spelen gedurende de rest van het jaar.

De modewereld kan niet stoppen met praten over broches, en het lijkt erop dat dit niche-accessoire lang op een heropleving heeft gewacht. Ontdek hieronder de mooiste pins en broches en deel je favoriete looks met ons via Instagram door @ootdnlmagazine te taggen.

Denim broche van NA-KD, klik hier om te shoppen.

Knotted broche van NA-KD, klik hier om te shoppen.