Fashion, Fashion week, Latest

Recap: Dior’s Winter 2022-2023 men’s collectie

Vandaag om 15.00 uur was het zover: de Dior Winter 2022-2023 men’s collectie. De hoofdontwerper heeft zich laten inspireren door een vroege winterochtend in Parijs op de Pont Alexandre III. Er wordt gespeeld met zachte oranje tinten, het opkomend zonlicht en de kleuren van de lucht. De collectie is een ode aan de geschiedenis van Christian Dior. De collectie van Kim Jones is een eerbetoon aan couture met het beste van savoir-faire: een combinatie van elegantie en gemak.

Even na drieën ging de show van start en de eerste modellen verschijnen op de catwalk. Opvallend is de grote hoeveelheid aan zwarte kleding, gecombineerd met opvallende accessoires waaronder glittertassen, glitterschoenen en berets. Ook de jassen en truien zijn voorzien van glitter. Later zien we meer kleur verschijnen, waaronder een jas met panterprint, geheel met bijpassend beret. Outerwear zoals trench coats, bomber jackets en blazers staan centraal in deze collectie. De blazers zijn een mannelijke versie van Dior’s befaamde ‘Bar Jacket.’

Tinten grijs en pastelkleuren steken schril af tegen de zwarte outfits aan het begin van de show. Babyblauwe overhemden en truien met geborduurde bloemen komen verschillende keren terug, net als oversized tassen en simplistische zilveren sieraden.

Misschien wel het meest opvallend? De Dior x Birkenstock sandalen en muiltjes die de modellen dragen. Deze schoenen komen uit in half juni en september.

De show terugkijken? Dat kan hier.