Accessoires, Fashion

Must have voor de zomer: de Scotch & Soda handgemaakte tas

Het Amsterdamse modemerk Scotch & Soda slaat de handen ineen met Studio 189. Samen lanceren zij een collectie van 100 limited edition raffia Born To Love tassen. Benieuwd naar deze waanzinnige tas en dit mooie initiatief? Scroll dan even verder. 

Scotch & Soda x Studio 189

De Born To Love tassen van het bekende label zijn gemaakt in samenwerking met Studio 189. Dit is een mode- en lifestylemerk en sociale onderneming, opgericht in 2013 door actrice Rosario Dawson en Luxury Executive Abrima Erwiah. Studio 189 is gevestigd in New York City en Accra en is een platform dat Afrikaanse mode wordt gepromoot.

De tas maakt deel uit van de Scotch & Soda ‘Born To Love’ zomercollectie. Het zomerse items is door Studio 189 ontworpen en ontwikkeld in Accra en wordt handgemaakt in Bolgatanga door een gemeenschap wevers onder leiding van ASIGE, die zich inzet voor de emancipatie van vrouwen door werk en onderwijs.

Born To Love tas

Het kleurrijke ontwerp van de tas is gebaseerd op het concept liefde: met liefde gemaakt en liefde voor kleuren en materialen uit de natuur. Bloemen, planten en kruiden uit Ghana waren de grootste inspiratiebron voor het kleurenpalet. Het ambachtelijke proces voor het voorbereiden van de materialen duurt drie tot vier weken, voordat het daadwerkelijke weefproces begint. Vervolgens kost het een ervaren wever een volle week om de tas te maken. 

Wil jij graag zo’n waanzinnige Scotch & Soda x Studio 189 tas bemachtigen? Klik dan hier om naar de website te gaan.