Fashion, Latest

Modemerk Filippa K benoemt Rikard Frost als nieuwe CEO

Het Scandinavische label Filippa K heeft Rikard Frost aangesteld als nieuwe CEO per 1 april 2021. Het merk wil zich meer focussen op bewuste consumptie en internationale groei. Welke invloed dat gaat hebben op het merk, lees je hier…

Rikard Frost

‘Aansluiten bij dit iconische Scandinavische merk is een onweerstaanbare kans. Ik kijk er naar uit om de ontwikkeling van zijn fantastische producten en duurzame waarden te bevorderen. Deze eigenschappen vormen, naast de uitzonderlijke reputatie van het bedrijf, de basis om een nieuw publiek te bereiken en te groeien tot ver buiten de huidige Scandinavische thuismarkt. Het belangrijkste is dat ze ons in staat stellen om echte verandering binnen de mode-industrie op wereldschaal te stimuleren, iets waar ik op persoonlijk niveau veel om geef’, aldus Rikard Frost.

Maar wie is Rikard Frost eigenlijk? De Zweed heeft in New York gewerkt voor Alexander Wang waar hij onder andere ervaring heeft opgedaan in belangrijke markten zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk en China. Frost heeft daardoor genoeg kennis en vaardigheden om de ambitieuze plannen van Filippa K te realiseren. Daarnaast heeft Frost meer dan tien jaar gewerkt voor modehuis Acne Studios. In de tijd dat hij er zat groeide de brand uit van lokaal denimmerk tot internationaal geprezen luxe modehuis. Geen wonder dat Filippa K voor Rikard Frost heeft gekozen.