Fashion, Latest

Mijlpaal voor MOSCOT: nieuwe flagshipstore op de plek waar het 106 jaar geleden begon

MOSCOT, het iconische brillenmerk uit New York City die meer dan 106 jaar geleden begon met een handkar aan de Lower East Side, verplaatst ‘de kar’ daar nog een laatste keer en opent een nieuwe flagshipstore op 94 Orchard Street. Door hun oorspronkelijke winkel in 1915 te openen op 94 Rivington Street, zou je het het lot kunnen noemen dat meer dan een eeuw later de brillenleverancier een permanent huis heeft in 94 Orchard Street, iets verderop dus! De nieuwe locatie, die op 20 november 2021 werd geopend, beslaat 1.800 vierkante meter en zal naast de winkel ook het optische afwerkingslab en het hoofdkantoor in één collectieve ruimte huisvesten.

Elke generatie voor mij wilde een klein stukje eigendom hebben op Orchard Street, en we zijn er trots op dat we de kans hebben gehad om ons eigen lot na vijf generaties veilig te stellen“, zegt de vierde generatie en CEO, Dr. Harvey Moscot. “De Lower East Side is een integraal onderdeel van ons DNA – van het soort mensen dat we bedienen en onze band met de buurt, tot de inspiratie die we verzamelen voor nieuwe ontwerpen – dus het bezit van een stuk landschap maakt onze toekomst echt bestendig“, voegt Zack Moscot eraan toe (vijfde generatie en Chief Design Officer).

De nieuwe MOSCOT-flagshipstore zal de volledige breedte van de MOSCOT-brillencollectie laten zien met bekende accenten die duidelijk MOSCOT zijn, waaronder tchotchkes, vintage meubels en artefacten uit het familiearchief. De nieuwe winkel bevat ook de iconische tinnen plafonds die typisch zijn voor de historische architectuur van Lower Manhattan, en het algehele nostalgische gevoel dat je krijgt als je de woonkamer van overgrootmoeder Sylvia Moscot binnenstapt, wiens iconische foto nu is aangebracht op een herbruikbare canvas draagtas die wordt geleverd bij elke aankoop. Harvey Moscot heeft altijd de overtuiging gehad “we zijn geboren in Orchard Street en we zullen sterven in Orchard Street” en deze nieuwe flagship zet dit voort.