Fashion, Latest

Mercer’s SS21-collectie staat in het teken van vegan coolness

De exclusieve sneakers van Mercer staan een karakteristiek design en veelal vegan materialen. De inspiratie voor de lente/zomer collectie gaat terug naar haar roots, Mercer Street (New York) en het kleurenpallet dat de American Sports heritage na liet. Tevens lanceert Mercer deze maand vanuit de Wijnkelder van Michelin start Restaurant Rijks hun Vegan Wine schoen, een schoen gemaakt van restafval van wijn productie.

Mercer’s SS21-collectie staat in het teken van vegan coolness

In samenwerking met het Italiaanse bedrijf Vegea creëerde Mercer de eerste sneaker óóit gemaakt van druivenleer. Zoals het woord het al zegt vormen druiven het belangrijkste ingrediënt van dit 100% veganistische materiaal. Wijnleer is zacht, soepel, stabiel, duurzaam en tevens recyclebaar. Om het duurzame product af te maken worden de lichtgewicht zolen van de iconische Mercer W3RD schoen gemaakt van algen en is het mesh afkomstig van gerecyclede PET-flessen.

Pim Dresen (founder & head designer): ‘Vanuit intrinsieke motivatie werd mijn focus een aantal jaar geleden verlegd van het maken van mooie schoenen naar het ontwerpen van sneakers gemaakt van de meest exclusieve vegan materialen. We hadden de eer om als allereerste merk onze classic W3rd in een vegan ananas-leren variant te maken.’

De inspiratie voor de heren collectie gaat terug naar de American sports scene. Dat zien we onder andere terug komen in het kleurgebruik, maar ook in het design. De 89 met zijn bruine suede en lederen stukken is een homage aan de soort schoen die in het jaar 1989 veel in de NBA scene werd gedragen.

 

Voor de dames heeft de W3RD Pineapple – sneaker van ananas leer – een upgrade gekregen. De populaire sneaker is nu ook in zilver verkrijgbaar. De zolen van deze sneaker worden gemaakt van o.a. algen en kurk. Verder zien we ook de Racer weer terug, met felle kleuren en in een vintage jasje met mesh gemaakt van  gerecyclede PET-flessen.