Fashion, Fashion week

Louis Vuitton’s Fall/Winter 2021-show: traditie in een Nicolas Ghesquière-jasje

Louis Vuitton presenteerde vandaag de Fall/Winter 2021-show. De damescollectie werd geshowd in het Louvre. Vooraf aan de show teasede Louis Vuitton al een aantal nieuwe tassen, waaronder de Dauphine, Alma en Speedy. Allemaal heruitgevonden met prints van het atelier Fornasetti. 

Louis Vuitton’s Fall/Winter 2021-show: traditie in een Nicolas Ghesquière-jasje

De show begon om 14.00 met een praatje van Ghesquière. Hij bedankte zijn team, maar ook de kijkers die de show live bekeken.

Daarna volgt de eerste look in het Louvre; een lila tulen rok, een witte jas en laarzen. Meer looks volgen. Opvallend zijn de baggy overknee laarzen met oversized jassen. De looks lijken geïnspireerd op de omgeving; het Louvre. We zien bijvoorbeeld een jas met een schilderijen-print en een tas met het gezicht van een standbeeld.

De silhouetten zijn zowel mannelijk als vrouwelijk. Een liefelijk jurkje wordt gecombineerd met een stoere blazer en combat boots.

Op upbeat muziek bewandelen de modellen de catwalk. Het kleurenpalet is zomers: licht geel, lila en zalmroze, maar wordt ook afgewisseld met tinten zwart, wit, bruin en beige. Naarmate de show verder gaat, zien we steeds meer glitters; wellicht een knipoog naar de post-lockdown feestjes?

De conclusie van Louis Vuitton’s Fall/Winter 2021-show? Een traditionele collectie in een Nicolas Ghesquière-jasje.