Fashion, Latest

Louis Vuitton opent Ginza Namiki-boetiek

Louis Vuitton opent op 20 maart 2021 de nieuwe Maison Louis Vuitton Ginza Namiki, met onder andere Le Café V & le Chocolat V op de zevende verdieping.

Louis Vuitton opent Ginza Namiki-boetiek

Louis Vuitton was het eerste luxe merk in zijn soort die de Japanse markt betrad met zijn ingewijde boetiek in 1978. De Ginza Namiki-boetiek presenteert een ambitieuze transformatie van een bestaande locatie die Louis Vuitton sinds 1981 bezet, met dit jaar het 40-jarig jubileum van de allereerste vrijstaande winkel in Japan.

Architect Jun Aoki tekent de opvallende façade van Maison Louis Vuitton Ginza Namiki. Het is een weergave van een waterpilaar en van de glinsterende vloeibaarheid van waterrimpelingen. Het interieur neemt Peter Marino – die eerder het design van Maison Vendôme, Maison Seoul en Maison Osaka Midosuji tekende – voor zijn rekening.

Het Maison Louis Vuitton Ginza Namiki bestaat uit zeven verdiepingen, waarvan vier gewijd aan de verschillende universums. Het zesde verdiep is voorbehouden voor VIC’s en VIP’s.

Op de bovenste verdieping opent Louis Vuitton eind april Le Café V & le Chocolat V. Le Café V in Ginza Namiki is het 2e Louis Vuitton-café ooit, na Le Café V in Maison Osaka Midosuji dat in januari 2020 werd geopend. Het gaat om een hernieuwde samenwerking met chef-kok Yosuke Suga, bekend in alle uithoeken van Japan en de bekendste Japanse chef-kok in Frankrijk.

Hier lanceert Louis Vuitton voor het eerst le Chocolat V, artisanale chocolade die exclusief te koop is in Café V, bestaande uit hapklare ganaches en chocoladerepen in klassieke en innovatieve smaken ontwikkeld door Suga.