Fashion, Fashion week

Kopenhagen Fashion Week in februari toch digitaal

De organisatoren van Kopenhagen Fashion Week hebben bevestigd dat als gevolg van de ontwikkeling van Covid-19 en recente beperkingen, de komende editie in februari zal plaatsvinden, maar digitaal zal worden uitgevoerd. Deze editie is dus niet, zoals oorspronkelijk gepland, een hybride format.

Kopenhagen Fashion Week in februari toch digitaal

Kopenhagen Fashion Week digitaal
Beeld: Wikimedia Commons

In december bevestigde Kopenhagen Fashion Week dat het evenement zou plaatsvinden van 2 tot 5 februari. Ook werd bekend dat 33 merken hun aankomende herfst/winter 2021-collecties zouden presenteren in een combinatie van fysieke en digitale presentaties.

Door de aanhoudende Covid-19-beperkingen in Denemarken kan de modeweek echter alleen doorgaan als een digitale editie. De versterkende maatregelen hebben ook geleid tot een verbod op alle beursactiviteiten in Denemarken tot eind februari 2021. Dit betekent dat zowel modebeurzen CIFF als Revolver zijn geannuleerd.

Cecilie Thorsmark, CEO van Kopenhagen Fashion Week, zei in een verklaring: ‘Door de huidige ontwikkeling van Covid-19 zijn we deze keer genoodzaakt alle fysieke evenementen te annuleren, inclusief de handelsbeurzen.’

‘Het showprogramma en het praatprogramma van Kopenhagen Fashion Week worden nog steeds uitgevoerd, zij het virtueel. Ook al is het absoluut ongewenst, het is onmiskenbaar het juiste om te doen, en in plaats daarvan kijken we ernaar uit om elkaar fysiek weer te zien voor de modeweek van augustus 2021.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Copenhagen Fashion Week (@cphfw)