Fashion, Fashion week

Kim Jones debuteert eerste damescollectie voor Fendi

Kim Jones heeft zijn eerste damescollectie voor Fendi onthuld. De collectie is een eerbetoon aan het luxe huis en signature stijl – evenals aan de vrouwen die Fendi’s erfenis hebben opgebouwd. ​’De familie Fendi bestaat uit intellectueel werkende vrouwen die hard werken – en dat wilde ik vieren,’ zei Jones. 

Kim Jones debuteert eerste damescollectie voor Fendi

Verwijzend naar de vijf Fendi-zussen als ‘een krachtige dynastie,’ viert de Fall/Winter 2021-collectie de vrouwelijkheid en savoir-faire die uniek zijn voor Fendi. ‘Ik neem de geweldige, sterke vrouwen die ik ken en waarmee ik samenwerk, en luister naar hun behoeften. Er is een nut aan de collectie, die op een chique, tijdloze manier wordt verkend,’ legt Kim Jones uit.

De collectie gaat over van warme beigetinten naar diepbruin en grijstinten en omhult zich uiteindelijk in monochrome witte en zwarte looks. Inspiratie uit de nalatenschap van Karl Lagerfeld bij het huis wordt weerspiegeld in de Karligraphy-monogramprint, die zowel doorschijnende nylon panty’s als leren jassen kleedt, en ook het tijdperk van Lagerfeld bij het huis vertaalt. Een knipoog naar de eerste Haute Couture-collectie van Kim Jones voor het huis is ook aanwezig dankzij gemarmerde prints, delicaat zijde en organza-materialen.

Qua accessoires zien we oorbellen met opvallende logo’s en chunky kettingen. Ook zien we nieuwe tassen voorbij komen op de catwalk, de FENDI Way tote en FENDI Touch schoudertas.