Fashion, Latest

Kering’s Alexander McQueen en Balenciaga bevestigen bontvrij beleid

Het Britse modehuis Alexander McQueen en het luxe Spaanse designermerk Balenciaga zijn de laatste merken van Kering geworden die bontvrij zijn geworden.

Kering’s Alexander McQueen en Balenciaga bevestigen bontvrij beleid

De bontvrije aankondiging volgt op een groeiende lijst van ontwerpers die het gebruik van bont verbieden, waaronder Prada, Stella McCartney, Armani, Versace, Michael Kors, Jimmy Choo, DKNY, Burberry en Chanel. Modewinkelplatforms Net-a-Porter en Farfetch.

Volgens Humane Society International komt het nieuws nadat de Britse regering overweegt de verkoop van bont te verbieden, waarmee Groot-Brittannië het eerste land ter wereld is dat dit doet.

De organisatie liet in 2020 een opiniepeiling uitvoeren en ontdekte dat 93 procent van de Britse bevolking het dragen van echt dierenbont afwijst, en 72 procent steunt een verbod op de verkoop van bont in het VK.

In samenwerking met Humane Society of the United States leidt Humane Society International de # FurFreeBritain-campagne om een ​​einde te maken aan de dubbele standaard in het VK voor het verkopen van bont van pelsdierfokkerijen in het buitenland, ondanks het feit dat dergelijke boerderijen sinds 2003 in het VK zijn verboden.

Gucci van Kering kondigde eerder in 2017 een verbod op bont aan, en Bottega Veneta is al 20 jaar bontvrij. Na het nieuws zijn Saint Laurent en Brioni de enige merken van Kering die een bontvrij beleid aankondigen.