Fashion, Fashion week

Iris van Herpen presenteert Meta Morphism

Dit jaar tijdens Paris Haute Couture Week viert Iris van Herpen het vijftienjarig bestaan van het Maison met Meta Morphism. De vraag die voor de Nederlandse ontwerpster het belangrijkste was tijdens het creëren van deze collectie: wie zijn we buiten ons fysieke lichaam?

Meta Morphism

Wie zijn we buiten ons fysieke lichaam? Dat is de rode draad in de jubileumcollectie van Iris van Herpen. De ontwerpster focuste zich op onze immateriële identiteiten en de verschuivend samenleving met onderwerpen als metaverse en de hyperrealiteit. Ze verkent met deze collectie de diepten van het lichaam in de posthumane werkelijkheden.

Zoals we gewend zijn van Iris van Herpen, stond tijdens de Meta Morphism show ook de permanente transformatie van het lichaam en het metamorfoseren met de omgeving centraal. Ondanks dat het Maison wordt gekenmerkt om zijn futuristische benadering, laat de ontwerper zich dit seizoen inspireren door het Ovidius’ magnus gedicht ‘Metamorphoses’, geschreven rond de 8e eeuw.

De rode draad is de onderliggende beweeglijkheid van de looks van gedrapeerde stoffen, bestaande uit bananenbladeren tot de ceremoniële Futurama-jurk, waar 3D-geprinte plant en botten structuren geplaatst zijn tot een japon waarin fijne draden op dramatische wijze rond het lichaam kronkelen. Conclusie: de Iris van Herpen Meta Morphism was een spektakel en waar schouwspel.

Klik hier om de website van Iris van Herpen te bezoeken.