Fashion, Fashion week

De hoogtepunten van Kopenhagen Fashion Week

Het is raar om te denken dat het een jaar geleden is dat COVID-19 ons leven ingrijpend heeft veranderd, en terugkijkend lijken fysieke modeshows tot het verleden te behoren. Terwijl de modemaand in Kopenhagen van start gaat, zijn labels allemaal gedwongen om digitaal te gaan en hun aankomende herfst/winter 2021-collecties te presenteren via video, fotografie en andere media.

Copenhagen Fashion Week is net beëindigd, en mocht je het gemist hebben, dan hebben we een selectie shows samengesteld om op terug te kijken. Met collecties van GANNI, Baum Und Pferdgarten en meer bewees CPHFW dat zelfs een pandemie de Deense labels er niet van zal weerhouden magie te creëren.

De hoogtepunten van Kopenhagen Fashion Week
ROTATE Birger Christensen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROTATE Birger Christensen (@rotatebirgerchristensen)
ROTATE Birger Christensen is snel een van de meest opwindende labels in Kopenhagen geworden en wordt geleid door co-creative directors Thora Valdimars en Jeanette Madsen. Dit seizoen haalt het label inspiratie uit het echte leven en de ‘dualistische impulsen die voelden tijdens een jaar dat grotendeels thuis werd doorgebracht: de impuls om je netjes te kleden en de impuls om je comfortabel te kleden.’ Geïnspireerd door de film Cocktail met Tom Cruise uit de jaren 80, combineert de collectie elementen van comfort en stijl perfect.

GANNI

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door GANNI (@ganni)
Door pizza en wijn van het merk GANNI naar vrienden van het merk te sturen om samen naar de show te kijken, en om een ​​virtuele concert te organiseren, slaagde het label erin om van een digitale show een fysiek evenement te maken (vanuit het comfort van onze eigen huizen natuurlijk).

De collectie weerspiegelde GANNI’s vrouwelijke, maar soms jongensachtige touch, met oversized maatwerk, broeken en laarzen. Natuurlijk zagen we een breed scala aan materialen, waaronder leer en rucheszijde, maar ook gedurfde kleuren zoals blauw, groen en geel domineren de collectie.

Baum Und Pferdgarten

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Baum und Pferdgarten (@baumundpferdgarten)
Voor herfst/winter 2021 strikte Baum und Pferdgarten de #BaumFamily  om de nieuwe collectie te modelleren. Variërend van bovenkleding tot pakken, bevatte de collectie de klassieke mix en matching van kleuren en patronen door het label om een ​​opwindende en speelse esthetiek te creëren.

Samsøe Samsøe

’Stillness’ is de naam van Samsøe Samsøe’s AW21 collectie. Het gaat over aspecten van geaard zijn, op zoek naar stilte in een wereld waar het moeilijk kan zijn de rustige plekken te vinden,  die ons maken tot wie we zijn. Het is ook een weerspiegeling van de inspiratiereis die de het ontwerpteam van het merk nam dit jaar.

‘Deze keer namen het ontwerpteam en ik een inspiratiereis binnen de Deense grenzen, en wij belandden in een zomerhuis en bracht enige tijd door samen – sterkere banden aangaan – en bouwden de collectie op rond het concept “Stilte” De serene momenten van ‘gewoon … zijn’ maken hier een groot deel van uit collectie,’ zegt Gitte Wetter, Head of Design.