Fashion, Latest

H&M introduceert Resell service in winkel in Amsterdam Noord

Eind 2021 werd de Resell service bij H&M geïntroduceerd. Dit is een afdeling in de H&M winkels waar tweedehands kleding gekocht en verkocht kan worden. Dit retail concept werd onlangs uitgebreid naar de shop aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord.

Resell service bij H&M

Wat de winkel in Amsterdam Noord zo bijzonder maakt is dat deze als enige werd vernieuwd en heropend door H&M plus de eerste shop is in Nederland die de Resell service aanbiedt. De Resell service is een specifieke afdeling binnen de winkel waar liefhebbers unieke items en tweedehands kleding kunnen kopen en verkopen. 

Hoe dit precies in z’n werk gaat? Via de H&M app of website maak je een afspraak om je kleding af te geven bij de H&M Resell afdeling. Op deze manier geef je jouw kleding een nieuw leven. Items worden vijf weken beschikbaar gesteld in de winkel en na verkoop krijgt de klant een commissie op de verkoopprijs. 

En wat kun je dan precies inleveren? Het maakt niet uit of het dames-, heren- of genderneutrale kleding is, het moet alleen wel passen bij het huidige seizoen. Kleding die niet wordt verkocht in de Resell afdeling, wordt opgehaald en gerecycled om andere producten van te maken. 

Circulaire services van H&M

Naast de Resell service beschikt H&M over nog twee andere circulaire services. Zo werd er eind 2021 een Rental area geopend: een verhuurservice waar je iconische stukken uit voorgaande en huidige H&M-collecties kunt huren. En de Repair en Remake omgeving waar klanten hun oude kleding een tweede leven kunnen geven.

Klik hier om naar de H&M website te gaan.