Fashion, Latest

Havaianas en A BATHING APE® kondigen exclusieve samenwerking aan

Havaianas is enthousiast over de exclusieve samenwerking met het legendarische streetwear merk A BATHING APE® (BAPE®). De collectie bestaat uit twee Havaianas modellen, de Tradi Zori, een moderne flip-flop geïnspireerd op de traditionele Japanse zori sandaal, en het all-time favoriete Top model. Beide modellen zijn opnieuw vormgegeven met BAPE®’s kenmerkende camouflageprint, waardoor de teenslipper een cult fashion staple wordt. De Tradi Zori is verkrijgbaar in wit en staalgrijs, en de Top in drie kleuren: roze, navy en groen.

De gezamenlijk ontworpen collectie wordt wereldwijd gelanceerd op Havaianas.com en in geselecteerde winkels. In samenwerking met Highsnobiety wordt de collectie gelanceerd samen met diepgaande verhalen en content op Highsnobiety.com.

BAPE® zegt: ‘Met BAPE®’s kenmerkende camouflage – de ABC camo – willen we de Japanse streetwear cultuur met de wereld delen. Voortbouwend op onze visie ‘APES TOGETHER STRONG’, zijn we verheugd om onze krachten te bundelen met Havaianas en onze ABC-camo te mengen met hun iconische slippers om de ultieme zomersamenwerking te realiseren.’

‘Havaianas en BAPE® hebben veel gemeen – ze bestaan op straat, ze zijn veelzijdig om te dragen, en ze zijn zo alomtegenwoordig dat iedereen ze onmiddellijk kan herkennen. Sommige mensen associëren gesloten schoenen, vooral sneakers, alleen met de mode die we op straat zien, maar wij willen daar verandering in brengen. Streetwear is gebaseerd op authenticiteit en comfort en deze samenwerking bewijst dat we die eigenschappen naar een hoger niveau kunnen tillen,’ zegt Fernanda Romano, Alpargatas CMO.