Fashion, Latest

De GUESS ECO SS22-collectie wijst de weg met duurzamere, zomerse mode

GUESS blijft het voortouw nemen met duurzamere mode en innovatie, door het gebruik van groene technologie en stoffen verder te diversifiëren, en door te gaan met het produceren van aantrekkelijke mode. Terwijl GUESS haar focus op duurzaamheid versterkt, zien we dit seizoen niet alleen verfijnde en iconische GUESS denim, maar ook een diversificatie van verschillende kledingstukken binnen de GUESS ECO-collectie, waaronder alles van mooie knitwear tot bovenkleding. GUESS is er ook trots op dat er dit seizoen een GUESS Bio Dye Project-capsule wordt aangeboden, met kleuren uit de natuur. Een selecte collectie die geavanceerde verfoplossingen combineert met een eigentijdse stijl. Het resultaat is een prachtig palet dat zowel duurzaamheid als een fashion-forward zomer belooft.

GUESS ECO maakt gebruik van verschillende geavanceerde technologieën in haar missie om modieuze producten te produceren die het milieu respecteren. Deze holistische aanpak geeft prioriteit aan kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. De heren-, dames- en kindercollecties gebruiken allemaal biologisch en gerecycled katoen voor de belangrijkste kledingstukken, waardoor de vervuiling door de landbouw en het afval worden verminderd en boterzachte denim, en natuurlijke stoffen worden gecreëerd. Repreve™ maakt hoogwaardige vezels van gerecyclede materialen zoals plastic flessen, terwijl Lenzing™ milieuvriendelijke Tencel™ en ECOVERO™ stoffen produceert, die vooral populair zijn in de kindercollecties. Het Indigo Flow™ verfproces is een clean label verfproces voor stoffen dat prachtige stoffen produceert met minimaal afval en waterverbruik. EIM-technologie wordt ook tijdens het hele productieproces gebruikt om de milieu-impact te meten en verbeterpunten vast te stellen, zodat GUESS op het gebied van duurzaamheid vooruitgang kan blijven boeken.

Op dezelfde manier werkt de capsule van het GUESS Bio Dye Project samen met de natuur om producten te maken die in elke fase van de productieketen op een duurzamere manier zijn gemaakt. Het Bio Dye-proces maakt gebruik van natuurlijke pigmenten afkomstig van planten en groenten om prachtige kleurstoffen voor textiel te creëren die na productie zonder ecologische impact terug kunnen keren naar de natuur. Het Bio Dye Project vermindert de vervuiling, het waterverbruik en verhoogt de energie-efficiëntie. Bovendien zijn alle verpakkingen en labels gemaakt van biologisch afbreekbare en eco-materialen.

De damescapsule van het Bio Dye Project biedt een selectie zomerse tops in een zacht palet van lichtblauwe, beige en roze tinten, naast romantische heidetinten en subtiele gestreepte afwerkingen. De herencapsule biedt biologisch katoenen t-shirts met ribboord en pin striped stof in tinten die de damescollectie evenaren met een subtiel mannelijke tint. Voor kinderen zijn de veelzijdige Mini Me-stukken zowel onweerstaanbaar als summer ready.