Fashion, Latest

De FW22 GUESS Jeans en GUESS Eco collectie

Voor het FW22 seizoen bestaat de GUESS Jeans collectie uit avontuurlijke denim stukken, met een reeks kledingstukken van verschillende materialen met onweerstaanbare details en een vrouwelijke vintage stijl met een cowgirl uitstraling. Voor de man zit er een urban randje aan die tot stand komt door outdoor geïnspireerde ontwerpen.

Naast de reguliere GUESS Jeans collectie, bevat de lijn ook Earth Feel Denim en Redesign Denim, waarin een eco-bewuste technologie en de iconische GUESS stijl samenkomen.

Earth Feel Denim

Earth Feel Denim combineert verschillende aspecten met het oog op duurzaamheid, van de selectie van geavanceerde vezels en de keuze van katoen tot verftechnieken, om een unieke jeans te kunnen ontwikkelen.

In feite worden de nieuwe denim stukken gemaakt met PLA-vezels, een afbreekbare bioplastische vezel die wordt gebruikt om prachtige eco denim stof te maken die aan het eind van de levenscyclus van het product onder bepaalde voorwaarden kan worden afgebroken. Daarnaast is Roica V550 een innovatieve afbreekbare stretch vezel die milieuvriendelijk is en tegelijkertijd een geweldige stretch kwaliteit verleent aan denim stoffen. Het Earth Feel Denim initiatief bevestigt het gebruik van het Indigo Flow clean label proces om levendige kleurstoffen te verkrijgen die het waterverbruik tot 70% vermindert en energie besparen tijdens het productieproces. Het Earth Feel Denim-initiatief bevestigt ook het gebruik van GRS-gecertificeerd gerecycled katoen, dat garant staat voor geverifieerde gerecyclede materialen en een verantwoorde productie om nieuw leven te geven aan stofafval.

Het Earth Feel Denim initiatief zit vol met prachtig ontworpen en innovatieve details die eco-bewuste technologie en fashion-forward uitstraling samenbrengen, zoals geweven labels en pocket flashers die gemaakt zijn met zero waste en volledig oplosbaar zijn in de wasmachine. Voor een milieuvriendelijke productverpakking worden oplosbare plastic zakken gebruikt.

De Redesign denim

Het Redesign Denim-project loopt voorop als het gaat om groene mode, waarbij minimaal 90% duurzame materialen en eco-processen worden gebruikt. Gerecyclede materialen zijn afkomstig van tweedehands denim en overtollige stof uit de industriële productie. Deze materialen worden verfijnd met eco-processen om te resulteren in prachtig, ultra zacht denim dat helpt modeafval te elimineren en het gebruik van kostbare natuurlijke hulpbronnen te verminderen, en dat alles terwijl het een frisse nieuwe GUESS-look creëert.