Fashion, Latest

Fabienne Chapot neemt je mee in de wondere wereld van haar collectie

Het Nederlandse kledingmerk Fabienne Chapot liet zich voor de Lente-Zomer 2022 collectie inspireren door de uitgestrekte oceaan en dappere vrouwen uit het verleden. Dit resulteert in een waanzinnige collectie, vol prachtige prints, rijke kleuren en sublieme silhouetten. 

Fabienne Chapot

De Nederlandse ontwerpster Fabienne Chapot heeft zich laten inspireren door de zee en uitgestrekte wateren. De prachtige collectie bestaat uit jurken, jeans en jasjes, stuk voor stuk prachtig afgewerkt. Om in het thema te blijven, koos de ontwerpster voor parelmoerachtige knopen voor haar designs. De collectie van Fabienne Chapot bestaat uit drie verschillende sub-collecties: Secrets of the Sea, Unknown Waters en Deep Dive.

Secrets of the sea

Voor deze collectie liet Chapot zich inspireren door de diepste diepten van de oceaan en wat we dicht bij de bodem aantreffen. Het is een verborgen wereld onder het wateroppervlak, wat nieuwsgierigheid wekt naar wat er nog te ontdekken valt. Zwarte, crème brulée, parelmoerroze en lila voeren de boventoon van de collectie. 

Unknown waters

De grootste inspiratiebron van deze collectie is zonder twijfel Jeanne Baret, die in 1766 de eerste vrouw was die de wereld rond reisde per boot. Ze vermomde zich als man, zodat ze aan boord van een koloniaal schip kon gaan om haar liefde voor plantkunde te ontdekken. De kleuren van deze collectie bestaan uit zwart, olijfgroen, botercrème, roze zand en fel paars gecombineerd met een vrolijke Zebra-print. 

Deep Dive

Japanse Ama-parelduikers en Zuid-Koreaanse diepte duikers zijn vrouwen die de oceaan verkennen en tot wel drie minuten hun adem inhouden. Ze brengen uren door in het water op zoek naar de mooiste schatten. In dit chapter komen aardetinten, van terracotta tot zacht geel, parel roze en Japanse washi-prints aan bod in combinatie met subtiele prints.

Klik hier om de collectie te shoppen.