Fashion, Trends

Ellesse SS21 Court Couture, drie verhalen één collectie

ellesse onthult zijn SS21 collectie met verfijnde en eigentijdse stukken voor de zomermaanden. Leonardo Servadio, oprichter van ellesse, kwam uit een familie van textielhandelaren. Een droom van hem was het ontwerpen van fashion-foward sportkleding die paste bij zijn stijlvolle en opmaat gemaakte esthetiek. Het merk was een pionier in het introduceren van kleermakerstechnieken bij het ontwerpen en produceren van sportkleding.

Voor dit komende zomerseizoen brengt ellesse de stilistische, technische en culturele kruisbestuiving tussen kleermakerij en sportkleding weer tot leven. De collectie bevat belangrijke stukken die Servadio’s ontwerpvisie ondersteunen en het verhaal vertellen van moderne op maat gemaakte streetwear. Drie belangrijke verhalen vormen de mannen- en vrouwencollecties – Court Couture, Court Racer en Court Lines.

Court Couture

Het Court Couture verhaal is het fashion forward aanbod van het merk voor het seizoen. Het merk laat zorgvuldig vervaardigde, op maat gemaakte silhouetten, weloverwogen kleurgebruik en delicate designelementen zien. Court Couture bestaat uit verfijnde stukken die een combinatie vormen van on- en off-court stijl. Het verhaal viert de huidige invloed van sportkleding op de hedendaagse kleermakerij en de blijvende invloed van Italiaanse ontwerp-tradities in de modewereld. Traditionele basisstukken zoals leggings en body’s in de damescollectie accentueren de vorm, naast blazer-geïnspireerde jasjes voor een sportieve lifestyle twist. De collectie toont een evolutie van Leonardo Servadio’s roots als kleermaker met trainingspak ontwerpen in de mannencollectie die een verhoogde benadering van grafische toepassing hebben en de contouren van de vorm benadrukken, verwijzend naar krijttekens gemaakt op een traditionele kleermakers tafel.

Court Lines

Court Lines is het tweede verhaal in de collectie en is esthetisch geïnspireerd op de lijnen en kleuren van het hof en de straat. Het verhaal bevat verwijzingen naar het verleden en speelt met strepen, colour-blocking en shape framing in kledingstukken. Court Lines is een toonbeeld van ellesse’s tennis afkomst en combineert kleur en attitude met de precisie en het vakmanschap van kleermakers. Lijnen van de tennisbaan worden opnieuw op kledingstukken aangebracht in de vorm van biezen en onverwachte geometrische plaatsing op sweatshirts en jacks. De cargobroeken en korte tees in de damescollectie knipogen naar street style in kleuren die zijn geïnspireerd op de energie van de stad.

Court Couture

Court Racer

Leonardo Servadio bewees dat de technieken van het kleermaken, het doel van een prestatiestuk ten goede konden komen door de algemene esthetiek van het ontwerp te verbeteren. Servadio ontdekte dat sportkleding een modieuze aantrekkingskracht en dynamiek kon hebben, en met zijn kennis van het kleermaken kon hij vormen en snijden voor een superieure pasvorm. Het Court Racer verhaal bestaat uit prestatie geïnspireerde stukken die geïnspireerd zijn door beweging en die de energie van sport benadrukken door dynamische lijnen en vloeiende vormen die buigen naar de vorm van het lichaam. Ontwerpen in zowel dames- als herenkleding zijn met grafische kleurtoepassingen, subtiele branding en prestatieaanduidingen via technische mazen en reflecterende accenten aangebracht. Lichtgewicht jacks, trainingspakken en cropped ontwerpen met lange mouwen bieden een gestroomlijnde cover-up voor de overgang van het veld naar de straat. De stukken praktisch, maar bieden een ingetogen stijl, ontworpen om te winnen.