Fashion, Latest

Dr. Martens werkt samen met Heaven by Marc Jacobs

De samenwerking met Heaven by Marc Jacobs, laat de geest van de jaren 90 herleven door een moderne nostalgische lens. Een ode aan een tijdperk dat een generatie in zijn greep hield. De nieuwe Audrick 8i HMJ Croc-schoen en Audrick 3i HMJ Croc-schoen zijn een eerbetoon aan een subcultuur die Dr. Martens en Marc Jacobs heeft samengebracht.

De nieuwste collectie van Marc Jacobs – Heaven by Marc Jacobs, is het geesteskind van de in Brooklyn gevestigde ontwerper Ava Nirui. Jacobs werd aangetrokken door Ava’s excentriciteit en bootleg-creaties. Hij zocht haar op – en het visionaire duo vond affiniteit in elkaars passie voor doe-het-zelf-geïnspireerde stukken. Hun gedeelde passie voor maatwerk betekende dat een samenwerking lang op de agenda stond.

Bijna 30 jaar geleden kruisten zij elkaar voor het eerst op de beruchte catwalkshow van de ontwerper in 1993 en hun DIY, anti-establishment relatie was begonnen. Dit seizoen verenigd Dr. Martens zich met Heaven by Marc Jacobs voor een viering van nostalgie, teen angst en zelfexpressie uit de jaren 90. 

De Audrick 8i HMJ Croc-laars en de Audrick 3i HMJ Croc-schoen komen met de geest van zelfexpressie in de stiksels. Gestapeld op Dr. Martens’ gloednieuwe, lichtgewicht 1,9-inch Quad Neoteric-zool – een versterkt en onmiskenbaar silhouet met een ingebouwde SoftWair-binnenzool voor extra comfort en attitude. Gemaakt met opvallend New Vibrance Croco-leer, zowel de laars als de schoen zijn bezaaid met madeliefvormige oogjes en worden geleverd met de tweekoppige teddy-kantbedel van Marc Jacobs. Afgewerkt met extra lange veters voor een dubbele omslag, een zwart-gele hiel lus en de direct herkenbare stiksels van Dr. Martens.

Heaven by Marc Jacobs
Heaven by Marc Jacobs
Heaven by Marc Jacobs

Heaven by Marc Jacobs