Fashion, Trends

Dit zijn de trends van Spring/Summer 2021 | Deel 2

Wij kunnen er niet op wachten: de spring/summer trends van 2021. Wat het dit jaar extra bijzonder maakt, is het feit dat al deze collecties zijn ontworpen tijdens de pandemie. Dit is het tweede deel van de verschillende trends. Klik hier voor het eerste deel.

De collectie van 2021

Het bijzonder aan de collecties van dit jaar is, dat dit het eerste seizoen is dat volledig tijdens de pandemie is ontworpen. Designers over de hele wereld kregen te maken met de ene na de andere lockdown, wat het niet makkelijker maakte om met het normale aantal mensen op de gebruikelijke plek te werken of met alle materialen die ze nodig hebben. Via livestreams, video’s en modeshows met een beperkt aantal gasten, werden de verschillende collecties gepresenteerd. Het hele circus dat Fashion Week heet, werd volledig geschrapt. En wat misschien wel het grootste probleem was voor de ontwerpers: je weet niet waarvoor mensen zich gaan kleden in 2021.

De manier waarop we ons kleden is de afgelopen maanden drastisch veranderd. De nieuwe collecties zijn daarom te verdelen in twee verschillende categorieën: ontwerpers die gaan voor een fabulous collectie vol pracht en praal of ontwerpers die teruggaan naar de basis en ons een fantastisch uniform voorschotelen.

Ondanks dat zes maanden na het ontwerpen en op de markt brengen van deze collecties, nog steeds niet duidelijk is wat ons precies staat te wachten in 2021, kunnen we wel vast gaan nadenken over de trends en manieren waarop je items kunt stylen. Het is belangrijk om te onthouden hoe leuk het is om je mooi aan te kleden en prachtige kleding te dragen.

Simpele lagen

De afgelopen seizoenen zagen we al dat ontwerpers zich steeds meer lieten inspireren door het minimalisme van de jaren 90. Aankomend seizoen zet deze trend zich verder door. Dat zagen we onder andere bij Michael Kors en Jil Sander.

Comfortabele werkkleding

Ondanks dat we het voorlopig nog even moeten volhouden met alle Zoom meetings, kunnen we wel alvast fantaseren over de ideale workwear, voor als we weer naar kantoor kunnen. Een van onze favoriete items van deze trends is de soepel vallende broek, gecombineerd met een oversized overhemd.

Altuzarra, Chloe, Dior

Open rug

Een veel voorkomend silhouet op de catwalk was de open rug. Dit zagen we onder andere bij Victoria Beckham, Hermès en Acne Studios.

Pofmouwen

De pofmouwen zagen we deze winter al veel in combinatie met een spencer, maar je kunt de blouse met grote mouwen makkelijk doordragen in de zomer. Over de top mouwen is een silhouet dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden en zijn hoogtijdagen gaat vieren in 2021.

Loewe, Altuzarra

Korte roklengte

De afgelopen jaren domineerde de midi jurk het straatbeeld. Voor aankomend seizoen is dit de minirok of korte jurk én het liefst ook nog een bodycon variant. Verschillende exemplaren kon je spotten op de catwalk van Miu Miu, Louis Vuitton en Jacquemus.

Tops die een tweede huid vormen

Eerder benoemden we al dat dit een grote trend gaat worden. Maar vaker dan we hadden verwacht, kon je de second skin top spotten tijdens shows van verschillende grote modehuizen.

Jil Sander, Sportmax, Prada

Lichte, doorschijnende stoffen

Niets is zo zomers als lichte doorschijnende stoffen. De romantische materialen kun je makkelijk over elkaar heen dragen voor de ultieme zomerse look.

Acne, Jil Sander, Dior, Sportmax

Bh’s die gezien mogen worden

Ondanks dat dit misschien niet de meest voor de hand liggende trend is, is de afgelopen maanden de vraag naar mooie bh’s aanzienlijk gestegen. Je kunt het makkelijkst deze trend proberen door de handjes te laten zien. Wil je een gewaagdere look? Probeer dan eens een statement bh over een blouse of T-shirt te dragen.

Simone Rocha, Acne, Jacquemus