Accessoires, Fashion

Dit zijn de nieuwe 62-22 pumps van Dior

Voor de ready to wear collectie van Dior voor de herfst/winter 2022-2023 heeft Maria Grazia Chiuri de iconische pumps opnieuw uitgevonden – het resultaat van de samenwerking tussen Roger Vivier en Christian Dior. 

Dior 62-22

Met de naam Dior 62-22, verwijzend naar 1962, het jaar van hun oprichting, zijn ze versierd met uitgebreid borduurwerk, gecombineerd met technische elementen geïnspireerd op onderzoek van het D-Air-lab. Een link tussen verleden en toekomst, de pumps bieden de finishing touch aan een tijdloos silhouet. 

Mimosa-bloemen worden minutieus één voor één op de modellen aangebracht, alsof ze bloeien op een stengel die doorloopt tot aan de hiel. Parels met een koraalmotief strekken zich uit in een franje op de teen, barstenvol licht, terwijl fijne turquoise stenen bloeien op een transparante visnetbasis, wat een poëtische beweging onthult en de virtuoze vaardigheden van de Dior-ateliers onthult. 

Deze dromerige ornamenten worden gecombineerd met een high-tech band die perfect om de enkel past, zoals een verstelbare band. Dit bevestigingssysteem, gemaakt van ultralicht neopreen, met zijn fluorescerende gele stiksels, komt uit de motorwereld en plaatst de Dior 62-22 schoenen op een tijdlijn die erfgoed en innovatie combineren.