Fashion, Fashion week, Trends

Dit zijn de grootste modetrends voor lente 2021

Als je een beetje bent zoals wij, ben je vast al toe aan het moment dat je je dikke winterjas kunt verruilen voor fleurige rokjes, losse jurken en fijne sandaaltjes. Helaas is dat moment nog niet hier. Voor nu kunnen we wél alvast genieten van de modetrends voor de aankomende lente.

Low-waist everything

Jeans met hoge taille hebben misschien al meer dan tien jaar onze garderobes gedomineerd, maar in de lente van 2022 keren we terug naar de 00s, aangezien de low-waist taille zijn weg terug vindt naar onze dagelijks looks.

Geplooide (midi)rokken

Een van de meest draagbare trends die we tijdens de Fashion Weeks zagen, was de geplooide rok. Bedrukt, effen, kleurrijk, monochroom, gecombineerd met breisels of gecombineerd met een bralette – zolang het geplooid is, zit je goed.

Extreme minirokjes

In tegenstelling tot de midi-rokken hierboven bestaat deze trend juist uit ultrakorte rokjes. Dit zijn mini’s die de supermodellen van de jaren ’90 met trots zouden hebben gedragen, en meer dan de helft van de dijen ontbloten.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Moschino (@moschino)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Max Mara (@maxmara)

Neongeel

Liefhebbers van tinten beige, kijk nu weg. Niet voor de muurbloempjes onder ons, neongeel lijkt komende lente een van de hotste tinten te worden. Het nog heftigere nieuws? Het is vooral indrukwekkend als het van top tot teen wordt gedragen.

Oversized tassen

Het is officieel tijd om onze liefdesaffaire met mini-tassen te beëindigen, want volgend seizoen zullen de grootste, omvangrijkste tassen de modewereld stormenderhand veroveren. Goed nieuws voor degenen onder ons met eindeloze ‘essentials‘ die we de afgelopen jaren hebben geprobeerd om in onze piepkleine tassen te proppen.