Fashion, Trends

Dit zijn de trends van de spring/summer 2021 | Deel 1

Wij kunnen er niet op wachten: de spring/summer trends van 2021. Wat het dit jaar extra bijzonder maakt, is het feit dat al deze collecties zijn ontworpen tijdens de pandemie. Lees verder voor de belangrijkste trends voor volgend seizoen.

De collecties van 2021

Het bijzonder aan de collecties van dit jaar is, dat dit het eerste seizoen is dat volledig tijdens de pandemie is ontworpen. Designers over de hele wereld kregen te maken met de ene na de andere lockdown, wat het niet makkelijker maakte om met het normale aantal mensen op de gebruikelijke plek te werken of met alle materialen die ze nodig hebben. Via livestreams, video’s en modeshows met een beperkt aantal gasten, werden de verschillende collecties gepresenteerd. Het hele circus dat Fashion Week heet, werd volledig geschrapt. En wat misschien wel het grootste probleem was voor de ontwerpers: je weet niet waarvoor mensen zich gaan kleden in 2021.

De manier waarop we ons kleden is de afgelopen maanden drastisch veranderd. De nieuwe collecties zijn daarom te verdelen in twee verschillende categorieën: ontwerpers die gaan voor een fabulous collectie vol pracht en praal of ontwerpers die teruggaan naar de basis en ons een fantastisch uniform voorschotelen.

Ondanks dat zes maanden na het ontwerpen en op de markt brengen van deze collecties, nog steeds niet duidelijk is wat ons precies staat te wachten in 2021, kunnen we wel vast gaan nadenken over de trends en manieren waarop je items kunt stylen. Het is belangrijk om te onthouden hoe leuk het is om je mooi aan te kleden en prachtige kleding te dragen.

Prachtige jurken

In 2020 was er geen ruimte voor felgekleurde jurken met lagen en eindeloos veel tule. Maar niet getreurd, want aankomend seizoen wordt het allemaal anders. Dan mag een flamboyante jurk niet ontbreken in je kast.

Jacquemus, Molly Goddard

Het strand

We verlangen allemaal naar een vakantie of andere get-away. Niet alleen wij, maar ook ontwerpers kunnen niet wachten om weer te genieten van het strand en vakanties. Dit zagen we bij zowel Versace als Dior: kleding bedrukt met zeesterren en andere high-end strandkleding.

De soepelvallende zwarte jurk
Het idee van een ‘naked’ dress, maar dan met een slank silhouet, verschillende cut-outs en in het zwart. Gespot bij grote namen zoals Victoria Beckham en Jacquemus.

Knalroze

In de presentatie voor spring/summer 2021 van Net-a-Porter legden ze uit dat ze veel felle kleuren zagen in combinatie met nieuwe materialen en texturen. De kleur die het meest opviel, was met uitstek roze. Denk aan fuchsia, knalroze en zelfs het liefelijke zachtroze wat we voorbij zagen komen bij Custommade.

Custommade, John Rogers, Roksanda

Feel good prints

Regenboogstrepen zijn het officiële motief van 2020 en symbool voor hoop en optimisme. Niet heel gek dat we het aankomend seizoen zo vaak voorbij zagen komen. Mijn favoriet? Het Nederlandse model Jill Kortleve voor Versace.

Acne, Versace

Basics met een twist

Dit seizoen draait het allemaal om draagbare en klassieke pieces. En wat is leuker om in je kast te hebben hangen dan een goede basic, maar dan met een twist. Deze trends zagen we bij de grote modehuizen, zoals Celine, Louis Vuitton en Valentino voorbijkomen op de catwalk.

Denim

Jarenlang konden we geen genoeg krijgen van skinny jeans. De afgelopen jaren zagen we al een kleine verschuiving met de ballonjeans, maar voor aankomend seizoen is duidelijk wat de trend gaat worden: loszittende jeans met rechte pijpen.

Balenciaga, Chloé

Monochroom

Wanneer het aankomt op de kleurenpallet van SS21, zijn er twee uitersten. Sommige designers kozen voor zeer opvallende kleuren, zoals het knalroze. Andere ontwerpers bleven bij het altijd geliefde monochrome kleurenpallet: zwart en wit.

Chanel, MaxMara
.