Fashion, Fashion week

Dit wil je weten over de Lacoste Fashion Show

Het prachtige Franse sportmerk staat al jaren aan de top van de internationale modewereld. Het merk is voortgekomen uit de tenniswereld en breidde zich uit naar andere sporten. OOTD Magazine selecteert haar favoriete looks van de afgelopen show.

Lacoste Spring/Summer Fashion Show

De nieuwe collectie brengt sportkleding en alledaagse outfits dichter bij elkaar waardoor de grenzen tussen functionaliteit en esthetiek vervagen. Het kenmerkende silhouet van Lacoste vertoont een aantal zichtbare vernieuwingen aan de buitenkant en contrasterende details die door hun technische afwerking de kwaliteit naar een hoger niveau tillen. 

Van René Lacoste en tennispartner Suzanne Lenglen in de Roaring Twenties tot aan hedendaagse fietskoeriers in de documentaire van Pedal van Peter Sutherland: de roep om de kledingstijlen en sport clichés opnieuw te introduceren in het straatbeeld heeft geleid tot een nieuwe mix van stijlen met een subtiele knipoog naar de geschiedenis van het merk en verschillende sportculturen. 

De collectie bevat onder andere short suits van geweven neopreen, geplooide tennis rokken van frosted pastel rubber en is de klassieke Lacoste-polo opnieuw uitgebracht in bedrukt mesh. Voor het kleurgebruik ligt de nadruk op warme, heldere tinten zoals: smaragd, bordeaux rood, oranje en neon geel. Deze kleuren zijn verwerkt tot prachtige items met de kenmerkende Lacoste tinten, zoals donkerblauw, groen en taupe. Scroll even verder om de looks te bekijken. 

Klik hier om de collectie te shoppen.

Lacoste, Summer 2022, women, pret a porter