Fashion, Fashion week

Dit wil je weten over de Dior Fall 2022 collectie

Onlangs presenteerde Maria Grazia Chiuri haar Fall 2022 collectie voor het Franse modehuis Dior. De ontwerpster greep haar kans en combineerde op waanzinnige wijze de geschiedenis van Dior met de hedendaagse wereld. Benieuwd? Scroll verder voor de mooiste looks. 

Dior Fall 2022

Voor hoofdontwerpster van het Franse modehuis, Maria Grazia Chiuri, is elke collectie een kans om visuele poëzie te schrijven. Voor de Dior Fall 2022 collectie heeft de Italiaanse zich laten inspireren door de geschiedenis van Dior en deze te combineren met de hedendaagse wereld. Ze wilde de vrouwen benadrukken die hebben bijgedragen aan het succes van Monsieur Dior. Denk hierbij aan de zus van Christian Dior, Catherine, waarover op waanzinnige wijze wordt verteld door Justine Picardie in het boek Miss Dior. 

De iconische jute tassen van de Dior-familie zijn dit seizoen omgetoverd tot een symbool van een nieuw zusterschap: het studentenvereniging huis van Dior, met als motto: L’union fait la force (kracht door eenheid). De stelregel van deze Dior Fall 2022-lijn is een eerbetoon aan het zeer collaboratieve creatieve proces van Maria Grazia Chiuri. De belangrijkste inspiratiebron van de show wordt benadrukt: uniformen, waarmee de dragen kan opgaan in een groep, onze verschillen uitwissen of zich van de massa onderscheiden door zich toe te eigenen of zich aan te passen. Het resultaat: gedurfde silhouetten, waanzinnige materialen en afwerkingen, sublieme kleuren en nog meer dan dat we van Dior gewend zijn.