Fashion, Fashion week

Dit moet je weten over de Dior Cruise 2022 show

Afgelopen weet was de langverwachte Cruise collectie modeshow van Dior. Het Franse modehuis koos Athene als de uitgelichte plek om de collectie te showen. Lees hieronder alles over de show, het decor en de inspiratie van Maria Grazia Chiuri. 

Dior Cruise 2022

De uitzonderlijke bestemming Athene, de bakermat van de westerse beschaving en van de Europese kunst, koos Dior als geschikte locatie voor hun nieuwe show. In het hart van de stad vindt Maria Grazia Chiuri, hoofdontwerpster van het modehuis, haar genologie opnieuw uit en past ze huisstijlen aan zoals de peplum. 

In de Griekse hoofdstad creëerde ze haar eigen kaart van Griekenland, geïnspireerd door de persoonlijkheden en afbeeldingen uit referenties en poëzie. Denk hierbij aan de werken van Giorgio De Chirico tot vazen versierd met worstelwedstrijden van Alexandre Lolas. Verschillende reusachtige silhouetten vallen op in close-up schetsen van kunstenaar Pietro Ruffo of zijn gecamoufleerd op een selectie sportkledingstukken. 

De witte broekpakken doen deken aan die van Marlene Dietrich, gestructureerd en gebalanceerd tussen classicisme en vrijheid. Naast die waanzinnige broekpakken zijn er ook verschillende opvallende prints te spotten in de nieuwe collectie: oversized pied-de-poule en het bekende cannage motief krijgt nieuwe abstracties.

Erfgoed en moderniteit

Geen betere plek om een nieuwe collectie te presenteren dan in de eeuwenoude stad Athene. De Dior Cruise show bracht erfgoed en moderniteit samen in het iconische Panathenaic Stadium. Nog nooit eerder was de Dior collectie zo’n manifest voor het lichaam: bewegingsvrijheid en zonder beperkingen. Hieronder zie je onder andere backstage beelden, fittings en een close-up van de locatie. Wil je de show terugzien? Klik dan hier


https://www.youtube.com/watch?v=kLypycPUbHE