Fashion, Fashion week

De adembenemende show van Lacoste

Lacoste heeft tijdens Paris Fashion Week voor het Fall-Winter 2024-2025 seizoen een adembenemende show neergezet. De show eert het erfgoed van het merk en werpt tegelijkertijd een blik op de toekomst onder leiding van creatief directeur Pelagia Kolotouros. Met een knipoog naar de gloriedagen van René Lacoste, bekend als “de krokodil”, herleefde Kolotouros de geest van de Années Folles – een periode waarin Parijs het epicentrum was van kunst en creativiteit. Sterke tailoring, strakke lijnen en scherpe graphics vormden de rode draad van de collectie, die de dialoog tussen mode, sport en kunst weerspiegelde, net zoals in de tijd van René.

De show was doordrenkt van symboliek die terugging naar de oorsprong van Lacoste, met referenties naar René’s iconische overwinningen en uitvindingen. De krokodil, oorspronkelijk ontworpen door René en kunstenaar Robert George in 1927, werd opnieuw geïnterpreteerd in kleurrijke graphics op krachtige, minimalistische silhouetten. De collectie omvatte ook moderne interpretaties van klassieke Lacoste-stukken, zoals de tennispolo en de plooirok, met een mix van sportieve en elegante elementen.

Lacoste – tailoring en sportieve details

Kolotouros bracht een eerbetoon aan René Lacoste’s erfenis door nieuwe verhoudingen in tailoring te verkennen en sportieve details te integreren in alledaagse kledingstukken. Iconische essentials, zoals een kasjmier wollen jas met handgeborduurde krokodil, benadrukten de perfecte balans tussen sierlijkheid en comfort. De collectie werd gekenmerkt door een palet van sensuele kleuren, geïnspireerd op de gravelbaan, met contrasterende accenten die een symbool waren van overwinning en triomf.

Met deze spectaculaire show slaagde Lacoste erin om zijn rijke erfgoed te verbinden met een eigentijdse visie, waarbij de geest van René Lacoste werd geëerd en tegelijkertijd de weg werd geplaveid voor een nieuwe generatie die het merk omarmt. Pelagia Kolotouros bracht een ode aan de tijdloze elegantie van Lacoste, terwijl ze de grenzen verlegde en de iconische krokodil opnieuw interpreteerde voor de moderne wereld.

Klik hier om naar de website van Lacoste te gaan.