Accessoires, Fashion

De 5 mooiste sjaals uit de nieuwe Dior collectie

Wie is er geen fan van sjaals? Het accessoire geeft iedere outfit een vleugje elegantie en is al jaren populair bij modeliefhebbers en de wereldberoemde merken. Geen wonder dat de prêt-à-portercollectie voor de herfst/winter 2021-2022 van Dior draait om sjaals. 

Dior sjaals

Voordat we onze vijf favorieten uit de collectie op een rij zetten (het was lastig kiezen…), willen we wat meer vertellen over de sjaals en de werken die erop staan. De tekeningen op de Dior sjaals zijn gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Pietro Ruffo. De kunstwerken worden op de stof getransporteerd dankzij de methode van pen graveren. De volgende stap van het proces vindt plaats in de Italiaanse ateliers van modehuis Dior. Daar wordt door middel van zeefdruk of inkjetdruk de schetsen op de zijde aangebracht. 

https://www.youtube.com/watch?v=CZbIeLMd-8Y

Na dit proces worden de stoffen gestoomd en meerdere malen gewassen tot dat de juiste look en feel is bereikt. De vierkanten worden uitgesneden en vervolgens gerafeld of opgerold. Benieuwd naar dit hele proces? Bekijk dan de onderstaande video.  

Klik hier om de sjaals te shoppen en de volledige collectie te bekijken.