Fashion, Latest

Couturier Philippe Venet (91) overleden

Philippe Venet, een couturier die de verfijnde smaak en elegantie deelde van zijn oude metgezel van Hubert de Givenchy, stierf maandag op 91-jarige leeftijd in het American Hospital in Parijs. De doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt.

Couturier Philippe Venet (91) overleden

Venet werkte van 1951 tot 1953 als assistent van Elsa Schiaparelli en werkte daarna naast Hubert de Givenchy in het ‘tailleur’-atelier van zijn couturehuis tot 1962, toen Venet zijn eigen couturehuis lanceerde. Venet werd bekend om zijn getailleerde jassen gebaseerd op geometrische silhouetten en natuurlijke lijnen. Denk bijvoorbeeld aan ze triangel-vormige kite jassen en de oversized capes met dolman mouwen. Ondanks dat zijn modehuis startte als couture, ontwikkelde Venet later ook ready-to-wear, mannenmode, parfums en accessoires.

‘Als levenslange metgezel van Monsieur Hubert de Givenchy hielp hij het huis uit te bouwen tot een internationale modebedrijf, en zijn vele bijdragen blijven een essentieel onderdeel van ons DNA,’ zei Givenchy woensdag in een verklaring.