Fashion, Latest

Chinatown Market verandert naam na kritiek

Na kritiek van de AAPI-gemeenschap (Asian Americans and Pacific Islanders), heeft het in Los Angeles gevestigde streetwear-merk Chinatown Market ermee ingestemd de naam te veranderen.

‘Onze naam is geïnspireerd door de winkels, mensen en levendigheid van Canal Street en Chinatown in New York, maar het is niet onze naam om te gebruiken. We hebben niet genoeg gedaan om na te denken over wat deze naam zou betekenen voor de gemeenschappen in Chinatowns over de hele wereld en we moeten onze verantwoordelijkheid nemen voor deze fout. Het is tijd om het juiste te doen en we zijn vastbesloten om deel uit te maken van de verandering,’ schreef het label op Instagram, naar aanleiding van de toename van geweld tegen de AAPI-gemeenschap.

Opgericht door Michael Cherman, krijgt het merk een rebranding en startte het proces vorige week, na een petitie op Change.org die de naamswijziging eiste en schreef dat ‘het concept van Chinatown niet te koop is, vooral niet door een blanke die alleen gebruikt het woord Chinatown als synoniem voor bootleg. Het is een daad van culturele diefstal voor een blanke om te profiteren van mensen als Lebron James, Alicia Keys en vele anderen die CHINATOWN-kleding dragen.’

‘We zullen onze nieuwe naam de komende maanden bekendmaken,’ schrijft het label in de Instagram-post. Bekijk de volledige verklaring hieronder.