Fashion, Fashion week

Bekijk hier de Dior Fall 2022 show die plaats vond in Korea

Op 30 april hield Dior de herfst 2022 modeshow op de Ewha Womans University. Dit was het eerste défilé in Republiek Korea, een droom die uitkomt van het Franse modehuis. 

Dior in Korea

Het Franse modehuis Dior organiseerde een modeshow in de Koreaanse hoofdstad unieke en dynamische Seoel. De collectie, ontworpen door Maria Grazia Chiuri, is geïnspireerd op het erfgoed van Dior en de steeds veranderende constellatie die de hedendaagse wereld kent. 

Op de catwalk verschenen prachtige geplooide rokken, zwart-witte kilts en jassen geïnspireerd op herenpakken die het iconische Bar-jack opnieuw interpreteren. Daarnaast zijn herenjassen en ultrakorte rokken, bikershorts gecombineerd met witte blouses en zwarte stropdassen, 3D-geborduurd breiwerk en een boeiende videogame-achtige gepixelde dierenriem. 

Een serie avondjurken, speciaal ontworpen voor de show, geeft een nieuwe draai aan volumes van iconische silhouetten, zoals de Juno, opnieuw uitgevonden door onweerstaanbaar gewaagde asymmetrische snitten. 

Het resultaat is een lijn waarvan looks meer dan ooit inspirerende, sterke concepten oproepen als betrokkenheid, saamhorigheid en delen. 

Bekijk hieronder de show van Dior in Seoel, Korea.